Hem Nyheter Internationellt intresse för Freedesk under BETT-mässan i London

Internationellt intresse för Freedesk under BETT-mässan i London

Publicerat av: Redaktionen

Freedesk AB (“Freedesk”) deltog i slutet av januari i BETT-mässan i London tillsammans med bolagets brittiska distributör Sit-Stand.com.

Deltagandet på mässan gav ett märkbart ökat intresse för Freedesk produkter från den internationella utbildningssektorn.

Freedesk produkter väckte stort intresse under BETT-mässan från beslutsfattare inom utbildningssektorn från Frankrike, Holland, Turkiet, Österrike, Abu Dhabi och Egypten.

Internationellt intresse för Freedesk under BETT-mässan i London

Stort intresse kom också från värdlandet själva och under själva mässan beställde brittiska Marshfield Primary School direkt 30 st Freedesk Desk Risers. Detta är enligt skolan ett steg i den långsiktiga planen för att främja elevhälsan och minska stillasittandet. Skolans rektor Victoria Hartford anses vara en inflytelserik röst inom det brittiska skolväsendet, och skolan är en del av den välkända studien ”Born in Bradford” som följer hälsan och välmåendet för över 13.500 barn.

Internationella studier visar att elevernas koncentration ökar när de har möjlighet att kunna stå upp under lektionerna. I studierna framgår också att eleverna känner sig gladare och mer kreativa under aktiva inlärningspass. Dessutom har lärare noterat att eleverna blir mer engagerade i klassrummet, och studierna visar också på förbättrade studieresultat.

VD för Sit-Stand.com Gavin Bradley kommenterar:

“Samarbetet mellan Sit-Stand.com och Freedesk ledde till nya framgångar med vårt gemensamma arbete med denna utbildningsmässa. Storbritannien håller just på att förstå vikten av att utrusta kontor med lösningar för stående arbete, och det är minst lika viktigt att nå utbildningssektorn för att bygga medvetenhet om de problem med hälsa och inlärning som hör ihop med för mycket stillasittande. Ordern från Marshfield Primary School är ett tydligt exempel på marknadspotentialen i utbildningssektorn. Forskningsrapporter visare allt tydligare i studie efter studie hur stå-lösningar för skolor är väldigt effektivt för att öka elevernas välmående, utöver att det förbättrar den sociala miljön och ökar inlärningsförmågan”.

Stefan Westergård, VD för Freedesk AB, instämmer med Gavin Bradleys kommentarer:

Internationellt intresse för Freedesk under BETT-mässan i London 3“Detta är en framgång för Freedesk och vårt samarbete med Sit-Stand.com. Storbritannien är en växande marknad för ”sit-stand solutions” för både kontor, skola och hemmamiljö. Genom samarbetet med Sit-Stand.com har vi möjlighet att nå alla dessa marknader.

Gavin Bradley är en erfaren entreprenör med flera tidigare framgångar bakom sig, och som grundare av ”Active Working Community Interest Company” har han drivit den explosionsartade ökningen av medvetenhet kring fördelarna med stående arbete genom kampanjen ”Get Britain Standing”.

Freedesk utmanar alla till en mer aktiv och hälsosam vardag

Freedesk gör detta genom att förse marknaden med smarta och flexibla lösningar. Syftet är att öka användarens välmående och produktivitet. Bolaget har börjat med ett utbud av Desk Risers, som gör det möjligt att stå upp och arbeta var och när användaren vill. Detta ligger inom bolagets fokus: möjliggöra för användaren att utföra sina dagliga uppgifter på ett mer aktivt, flexibelt och produktivt sätt. Freedesk har också lanserat produkterna Freedesk Personal Space och Freedesk LapTop Stand. Detta är bara början av ett brett utbud av produkter från bolagets innovationsroadmap inom fyra affärsområden: Active sit-stand, Active Focus, Activity Boost och Active Move.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>