Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Fullsatt när förskolepedagoger ska lära sig om digitalisering

Fullsatt när förskolepedagoger ska lära sig om digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

I veckan som var vad det dags för IT i förskolan 3.0 – en inspirationskonferens kring förskolans digitalisering.

Fullsatt när förskolepedagoger ska lära sig om digitalisering 3Arrangemanget hålls på Tegs centralskola i Umeå och det kommer bjudas på föreläsningar, prova-på-workshops och inte minst möjlighet att lära av varandra. Bakom satsningen står Region Västerbotten tillsammans med Umeå kommun.

– Vi ser att intresset växer för varje år vilket är otroligt roligt och inspirerande, säger TomasSvedgård, IT-pedagog vid MediaCenter, Region Västerbotten. Det är tredje året vi kör och hade vi haft möjlighet skulle vi tagit emot minst det dubbla antalet deltagare. Det visar hur angelägen frågan är kring det digitala lärandet i förskolan.

Under konferensen som arrangeras av Region Västerbotten och Umeå kommun, samlas 160 förskolepedagoger från elva kommuner från Västerbotten och Norrbotten på Tegs centralskola i Umeå. Deltagarna kommer bland annat lyssna till Erika Kyrk-Seger, pedagogisk samordnare för Gråbo förskolor, som talar om “Digitala vär(l)den – med barnen i fokus”. Det erbjuds även elva olika valbara workshops som berör allt ifrån programmering för nybörjare, digitalt berättande och filmskapande till specialpedagogik och QR-koder.

– Förskolan har varit tidiga med att implementera digitala hjälpmedel i pedagogiken, inte minst när det gäller användandet av lärplattor, fortsätter Tomas Svedgård. Förskolan har en viktig roll i att både inspirera och att vägleda barnen in i den digitala världen. Därför känns det extra viktigt och roligt att kunna erbjuda pedagoger en mötesplats där vi kan utvecklas tillsammans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>