Nu släpper vi det nya Clio beta – testa läromedelsplattformen helt gratis!
Hem TEKNIK Nu släpper vi det nya Clio beta – testa läromedelsplattformen gratis

Nu släpper vi det nya Clio beta – testa läromedelsplattformen gratis

Publicerat av: Redaktionen

Dagen vi har väntat på är äntligen här.

Nu öppnar vi nämligen upp vår sprillans nya läromedelsplattform för dig, dina kollegor och dina elever!

Nya Clio beta kommer att få mer och nytt innehåll hela tiden, men redan nu finns det massor av material att upptäcka. Läs om tre anledningar att testa plattformen på en gång!

Ett nytt Clio beta

Världen är i ständig förändring, och detsamma gäller för Clio. Elever tar till sig ny, smart teknik i raketfart och därför jobbar vi hela tiden med att utveckla Clio. Det är vår främsta prioritet att bidra till att stödja lärandet och undervisningen ute i skolorna, något vi tror att vi kan göra med vår nya läromedelsplattform.

Plattformen är ännu inte helt klar, utan det är fortfarande en hel del undervisningsmaterial, funktioner och verktyg som ska på plats. Trots det finns det mycket att upptäcka på Clio beta – läs om tre anledningar att testa den redan idag.

1. Fri tillgång till massvis av spännande undervisningsmaterial

Vårt duktiga team av redaktörer jobbar på högvarv för att uppdatera allt Clio-innehåll du känner till från våra nuvarande portaler så att det kan flyttas över till den nya plattformen. Du kan redan nu hitta massor av arbetsområden, aktiviteter och texter på det nya Clio beta som du kan använda i din undervisning helt gratis!

2. Upptäck fördelarna med digitalt undervisningsmaterial

Med vår nya läromedelsplattform vill vi lyfta allt det bästa ett digitalt läromedel kan erbjuda. Det digitala formatet ger bland annat möjlighet att differentiera undervisningen efter elevernas enskilda förmågor och erbjuda högaktuellt material baserat på vad som händer i världen samtidigt som det främjar ett multimodalt arbetssätt.

Nu släpper vi det nya Clio beta – testa läromedelsplattformen helt gratis!På den nya plattformen har vi samlat allt innehåll på ett ställe och lagt till en global sökfunktion. Det gör det lättare att arbeta ämnesövergripande och att söka efter inspiration i olika årskurser och ämnen.

När du hittar innehåll som du tycker är intressant och vill använda senare kommer du inom en snar framtid att kunna sätta ett bokmärke just där så att du enkelt kan hitta arbetsområdet, texten eller aktiviteten igen.

Dessutom kan du se fram emot ett eget, personligt skrivbord, en smart spårfunktion som låter dig dela upp klassen i olika grupper för att arbeta med olika teman samt ett bättre sätt att anpassa innehållet till just din undervisning.

Genom att utveckla en smidig och inspirerande läromedelsplattform hoppas vi kunna erbjuda ett verktyg som tillåter dig att ägna så mycket som möjligt av din värdefulla tid på det viktigaste: dina elever.

Inte nog med att vi har skapat en helt ny plattform för våra läromedel. Vi har även arbetat för fullt bakom kulisserna med att ta fram moderna språk och PREST-ämnena i Clio. Därmed kan vi stolt erbjuda ett läromedel med alla ämnen för mellan- och högstadiet.

I de praktisk-estetiska ämnena värdesätts lärande genom aktivitet med praktiska och kreativa moment i fokus. I kombination med stöttande texter uppmuntras eleverna att testa, känna och skapa såväl framför som bortom skärmen. Med Clio Moderna språk vill vi främja språkglädjen och elevernas lärande med material som är engagerande, interaktivt och multimodalt, och som uppmuntrar till nyfikenhet och samarbete.

Du och dina kollegor kan redan nu prova flera aktiviteter i dessa ämnen på vår nya plattform.

Men vad händer med det nuvarande Clio?

Du kommer att kunna använda det nuvarande Mitt Clio precis som vanligt tills dess att den nya plattformen är helt klar och redo att stå på egna ben. Vid det laget kommer alla arbetsområden, texter, läsguider och aktiviteter att finnas tillgängliga på den nya plattformen.

Har du frågor?

Varför kommer det en ny plattform, vad händer med mina arbetsområden och hur fungerar bokmärken? Hitta svaren på de vanligaste frågorna kring det nya Clio härHar du fler frågor eller funderingar kan du självklart även kontakta oss via mejl eller telefon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>