Hem NYHETER IST öppnar upp den digitala lärplattformen Schoolido för Sveriges skolor

IST öppnar upp den digitala lärplattformen Schoolido för Sveriges skolor

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av rådande situation kring covid-19 öppnar vi nu upp den digitala lärplattformen Schoolido för Sveriges skolor under vårterminen.

Tjänsten är lätt att komma igång med, och underlättar undervisning både i skolan och på distans.

Schoolido är en lärplattform från IST som erbjuder fler möjligheter till lärande, i skolan eller på distans. Verktyget är användarvänligt och enkelt att komma igång med, och t.o.m. den 30 juni 2020 ges nu Sveriges skolor fri tillgång till plattformens olika verktyg.

Vad är Schoolido?

IST öppnar upp den digitala lärplattformen Schoolido för Sveriges skolor

Schoolido är ett prisbelönt läromedelscentrerat verktyg från IST, med utgångspunkt i en enklare vardag för lärare och elever på grundskolan. Ämnen förklaras på ett pedagogiskt sätt med text, bilder, filmer, uppläst text, träningsuppgifter, förklarande modeller och mycket mer.

Verktyget är lättmanövrerat och allt material har en tydlig koppling till läroplanen. Ett verktyg som gör det möjligt att upprätthålla undervisningen även på distans. För att lärare snabbare ska komma igång med verktyget erbjuds även fritt webbinarie.

Detta får du med lärplattformen Schoolido:

 • Granskade ämnen
  Få ett komplett innehåll för Biologi, Fysik, Kemi, Matematik, HKK, Geografi, Historia, Religionskunskap, Samhällskunskap, Engelska, Svenska, SVA för åk 7-9, samt Biologi, Fysik, Kemi för åk 4-6. Innehållet har producerats av och granskats tillsammans med ämneslärare och lärarutbildare.
 • Multimodalt innehåll
  Tusentals pedagogiska artiklar med tydlig koppling till läroplanens olika delar, didaktiska modeller, illustrationer, filmer, quiz, övningar, smidigt planeringsverktyg och mycket mer. Allt innehåll är kopplat till varje ämnes respektive kursplan.
 • Klickbara kursplaner
  Var du än befinner dig på Schoolido, kan du med ett klick se vilka delar i ämneskursplanerna du arbetar med. För elever ger det en tydlig överblick och möjlighet att följa sin egen utveckling. För lärare ger det både en överblick och inspiration till planering av undervisning.
 • Provträning
  Hjälp eleverna öva inför kommande provperioder och Nationella prov. Här finns genvägar till tidigare prov från Skolverket och fler övningsexempel från Schoolido. Elever får tips på strategier, inspiration och enkla checklistor att arbeta utifrån.
 • Uppgifter och övningar
  Vi hjälper dig med en bred repertoar av olika typer av övningar och uppgifter, från innehållsövningar och sokratiska samtal till matematikuppgifter med lösningsförslag. Samtliga har koppling både till centralt innehåll och de olika kunskapskrav och långsiktiga mål som återkommer i varje ämneskursplan. Se mer här >>
 • Planeringsverktyg
  Skapa och dela egna planeringar med Schoolidos innehåll tillsammans med ditt eget eller från andra källor om du så önskar. I galleriet kan du hitta mer inspiration, tematiska och ämnesövergripande planeringar skapade av våra ämnesgranskare. Välj och dela direkt med dina elever eller lägg till och anpassa befintliga planeringar så att de passar dig. Se mer här >>
 • Specialpedagogiska funktioner
  Schoolido har med stöd av SPSM utvecklat en rad tilläggsfunktioner, från uppläst text, byte av typsnitt, textstorlek, till högkontrastläge och tidtagning för att avgränsa avsnitt. Varje användare kan anpassa och ändra inställningar. Se mer här >>
 • Integrationer
  Allt innehåll på Schoolido går att dela via samarbetsplattformar som Google och Microsoft. Vi uppmuntrar i tider som dessa till att dela med sig av egna lärdomar och hitta vägar till undervisning, vid behov, genom de plattformar som fungerar för det.

Schoolido erbjuder smidig integrering med Google Suite for Education genom ett klick, och med sina öppna djuplänkar integration med vilket annat system som helst. Innehållet är tydligt strukturerat och funktionerna som ingår är lätthanterliga.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>