Hem Nyheter Vårt fokus nu är Sveriges barn och elever

Vårt fokus nu är Sveriges barn och elever

Publicerat av: Redaktionen

​För att ytterligare begränsa smittspridningen rekommenderar nu regeringen att gymnasieskolor, vuxenutbildningar och lärosäten går över till distansundervisning.

– Det är ett allvarligt läge och regeringen gör en riktig bedömning, säger Sveriges Skolledarförbunds ordförande Matz Nilsson i en kommentar till regeringens beslut.

Vårt fokus nu är Sveriges barn och elever

Jag menar att det finns goda förutsättningar för de flesta verksamheter att gå över till distansundervisning under den kommande perioden.

– Jag är djupt imponerad över hur landets skolledare arbetar hårt med att få verksamheten att fungera så bra som möjligt, trots det extrema läget.

Utbildningsministern riktar en särskild uppmaning till landets gymnasieelever att faktiskt fortsätta studera.

– Jag rekommenderar mina medlemmar att organisera sina verksamheter så att skoldagen hålls så intakt som möjligt, även om själva undervisningen nu sker på distans, säger Matz Nilsson. Ungdomarna har fortfarande samma rätt till kunskapsutveckling som tidigare. Skolledarna kommer att göra sitt yttersta för att det ska fungera så bra som möjligt, trots förutsättningarna.

Behöver regeringen vidta ytterligare åtgärder och också stänga grundskolor måste de samtidigt ha en lösning på hur tillsynsansvaret för eleverna ska hanteras.

– Vårt fokus som skolledare ligger på säkra förhållanden för barn och elever. Tillsammans med skolans personal ska vi göra det bästa av situationen, säger Matz Nilsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>