Hem EFTER PLUGGET 6 spännande utbildningar du kan läsa på distans

6 spännande utbildningar du kan läsa på distans

Publicerat av: Redaktionen

Om du redan har ett heltidsjobb kan det vara svårt att hitta tiden att lära sig något nytt.

Att komma iväg på en klassrumsutbildning kanske är rent av omöjligt att få in i schemat.

Som tur är finns en enkel lösning för att fortsätta utvecklas – distansutbildningar! utbildning.se vill tipsa om sex utbildningar du kan läsa helt på distans, i den takt som passar dig.

1. Coach – Kvalificera dig som coach på distans

Att coacha andra människor är ett både tufft och spännande arbete, men som tur är finns ett flertal olika utbildningar som gör dig redo för uppdraget. Är du nyfiken, men har svårt att hitta tiden till att gå en utbildning? Då kan en distanskurs vara ett grymt alternativ för dig!

Här hittar du alla coachutbildningar på distans!

2. Ledarskap – Bli en bättre ledare, från soffan eller solstolen

6 spännande utbildningar du kan läsa på distans 2

utbildning.se

Du kanske har hört uttrycket “Ledare föds inte, de skapas”? Det må vara uttjatat, men ack så sant! Något som också är sant är att ledare ofta har ont om tid, just därför är distanskursen en ledares bästa vän. Vare sig du är ny som chef eller gammal i gemet kan en kurs vara oerhört givande i din roll. Behöver du ny inspiration i ditt ledarskap? Testa då ett ledarskapsprogram, eller varför inte en kurs i coachande ledarskap? Kanske upplever du orolig stämning på jobbet, eller så vill du ligga steget före eventuella tvister. Då kan en kurs i konflikthantering vara aktuell.

Se alla typer av ledarskapsutbildningar på distans här!

3. Mental träning och mindfulness – Bemästra din hjärna, var du än är

Oavsett om du vill jobba som mental coach, eller bara vill lära dig att bli mer mindful i vardagen, finns en kurs för dig. Bekvämt nog också på distans! Så vilken ska du välja? Om du är nyfiken på att lära dig leva i nuet och varva ner, på riktigt, kan mindfulness vara svaret. En kurs i mental träning passar för dig som vill lära dig mer om positiv psykologi, om hur du ändrar din inställning och på så vis uppnår bättre resultat. Du tränar dig helt enkelt till att bli mentalt stark. Visst låter det spännande?

Se hela distansutbudet här!

4. Språk – Upptäck världens språk hemifrån

Lär dig ett nytt språk på distans – i taxin, i trappen, i hissen, i hallen – var som helst! Att kunna flera språk är inte bara härligt för framtida utlandsresor, det är även fantastiskt meriterande att ha på ditt CV. Kanske vill du vässa på dina kunskaper i franska innan sommarens resa till franska rivieran? Kanske vill du försäkra dig om att engelskan håller inför att släktingarna kommer på besök från USA? Du kan även gå en distanskurs i affärsspråk för att riktigt sticka ut ur mängden på arbetsmarknaden. Utveckla dina språkkunskaper utan att behöva lämna hemmet, gå en språkkurs på distans!

Spana in alla språk här!

5. Stresshantering – Vilken kurs kan vara bättre på distans?

Att vara stressad är idag mer regel än undantag för många. Enligt Folkhälsomyndigheten upplever var tredje yrkesverksam person känslor av stress, oro eller ångest. Och eftersom att stressfaktorer kan uppstå i såväl arbetsliv som privatliv är det ett problem som är svårt att få bukt med. Vill du hjälpa dig själv och andra att ta makten över stressen och gå mot ett mer balanserat liv? Är du för upptagen, eller helt enkelt för stressad, för att kunna åka iväg på en kurs? Gå då en distanskurs i stresshantering!

Ta mig till kursutbudet!

6. KBT – Lär dig förstå andra, i din egen takt

Kognitiv beteendeterapi är ännu ett område som passar dig som vill hjälpa andra människor. Smidigt nog finns även dessa utbildningar på distans och du kan enkelt lära dig mer om terapiformen parallellt med ditt vanliga jobb. Det finns KBT-kurser för dig som vill bli KBT-terapeut, men även för dig som inte planerar att jobba specifikt med det. Det erbjuds också mer grundläggande utbildningar som kan vara nyttiga för såväl personalchefen som för kontorsmedarbetaren.

Jag vill se alla distanskurser i KBT!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>