Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Riksdagspolitiker inviger NTI Gymnasiets e-sportsturnering i Sundsvall

Riksdagspolitiker inviger NTI Gymnasiets e-sportsturnering i Sundsvall

Publicerat av: Redaktionen

Den 2 maj anordnar NTI Gymnasiet i Sundsvall en e-sportsturnering i samarbete med stadens stadsbibliotek och IT-företaget A3.

Finalen går av stapeln på Kulturmagasinet där den internationella Harry Potter-dagen kommer att firas med olika aktiviteter för unga.

Riksdagspolitiker inviger NTI Gymnasiets e-sportsturnering i Sundsvall

Turneringen invigs av Centerpartiets riksdagsledamot Rickard Nordin som länge varit en pionjär inom e-sportspolitiken. Bland annat så skrev han den första riksdagsmotionen om e-sport 2016, som handlade om att likställa e-sport med övrig sport.

– Det är våra elever som läser fördjupningen e-sport som håller i trådarna den här dagen och turneringen riktar sig främst till högstadieelever, men alla över sju år är välkomna att delta. Att Rickard Nordin kommer och inviger känns naturligtvis jättekul, säger Jon Ellrose, rektor på NTI Gymnasiet i Sundsvall.

“Kul för unga i Sundsvall”

Turneringen har döpts till NTI Witchwood Gathering och deltagarna ska mäta sina kunskaper i kortspelet Hearthstone, som utvecklats av företaget Blizzard som också är med och sponsrar eventet. Som mest kan 128 spelare delta i turneringen som inleds med kvaltävlingar den här veckan. Utöver själva turneringen kommer alla som besöker Kulturhuset den 2 maj även kunna roa sig med aktiviteter som trollstavsworkshop, pyssel och trolleriskola.

– Vårt syfte med den här dagen är både att göra något kul för unga i Sundsvall och att få fler att bli intresserade av e-sport. Den som inte vill vara med och tävla är välkommen förbi att bara testa spelet, säger Jon Ellrose.

Vuxit till ett världsfenomen

E-sport, det vill säga professionellt spelade, har det senaste decenniet vuxit till att bli ett världsfenomen och snart är det en lika stor sport som fotboll. Undersökningar visar att långt fler än 100 miljoner människor tittar regelbundet på e-sport, och ännu fler gör det då och då. Tack vare branschens snabba utveckling finns det också många typer av arbetstillfällen runt om i världen.

Hearthstone, som deltagarna ska tävla i på Kulturhuset, är ett av de spel som NTI Gymnasiet i Sundsvall erbjuder på sitt e-sportsprogram.

– Vi är en skola som är med och utbildar för en växande framtidsbransch. Nu vill vi bidra till att fler får upp ögonen för vilka möjligheter som finns inom e-sporten och att göra det i samverkan med andra känns extra roligt, säger Jon Ellrose.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>