Hem NYHETER Schneider Electric och Bäckadalsgymnasiet förbereder blivande automationstekniker för industri 4.0

Schneider Electric och Bäckadalsgymnasiet förbereder blivande automationstekniker för industri 4.0

Publicerat av: Redaktionen

På El- och Energiprogrammet på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping utbildas framtidens automationstekniker.

I tio år har skolan samarbetat med Schneider Electric för att eleverna ska kunna träna på den senaste utrustningen.

Schneider Electric och Bäckadalsgymnasiet förbereder blivande automationstekniker för industri 4.0

Bäckadalsgymnasiet och Schneider Electric fördjupar samarbetet

Nu fördjupas samarbetet, när den första kullen elever i vår ska lära sig fjärrstyrning av internetuppkopplade maskiner, för att göras redo för jobb i industri 4.0.

IIoT (Industrial Internet of Things) kännetecknar den pågående fjärde industriella revolutionen. Eleverna på Bäckadalsgymnasiet ska förberedas för en digital verklighet där internetuppkopplade system möjliggör fjärrstyrning, övervakning och service på distans.

– Som yrkesutbildare försöker vi alltid jobba i två cykler. Vi behöver både lära eleverna det som industrin vill ha just nu och samtidigt förbereda dem för det som komma skall.

Med Secure Connect från Schneider Electric kopplar vi nu upp skolans labbutrustning via en säker IoT-lösning och från och med vårterminen kommer eleverna få lära sig att styra och övervaka maskinerna på distans, säger Mattias Gustafsson, programansvarig på El- och Energiprogrammet inriktning Automation, på Bäckadalsgymnasiet Jönköping.

Nya sätt att designa maskiner och systemlösningar

Under de tio år samarbetet har pågått har Schneider Electric levererat en mängd olika komponenter till Bäckadalsgymnasiet. Det senaste är ett avancerat styrsystem som ska kopplas ihop med befintlig labbutrustning.

– Förhoppningen är att eleverna ska komma ut på arbetsmarknaden med ny kunskap om framtidens sätt att designa maskiner och systemlösningar. Det är de här teknikerna som ska sätta framtidens automationslösningar på kartan så småningom så jag ser det som oerhört viktigt att samarbeta med yrkesutbildningar som den på Bäckadalsgymnasiet, säger Josef Christoffersson, Product Manager på Schneider Electric.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>