Hem FORSKNING Jan Eliasson till Mänskliga Rättighetsdagarna

Jan Eliasson till Mänskliga Rättighetsdagarna

Publicerat av: Redaktionen

Toppdiplomaten och den före detta vice generalsekreteraren för FN, Jan Eliasson, gästar höstens Mänskliga Rättighetsdagar, 15-17 november, på Stockholmsmässan.

I hela sitt yrkesliv har han varit engagerad i frågor som rör mänskliga rättigheter och har under sin karriär haft världen som arbetsfält.

Jan Eliasson till Mänskliga Rättighetsdagarna

Han har varit FN-ambassadör i New York, biträdande generalsekreterare i FN, kabinettssekreterare på UD i Stockholm, ambassadör i Washington, varit utrikesminister och ordförande i FN:s generalförsamling. I sin roll som diplomat har han också varit medlare i flera av de allvarligaste konflikterna i världen, från kriget mellan Iran och Irak på 80-talet, till krisen i Sudan på 00-talet.

Idag är Jan Eliasson ordförande för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, Sipri, där forskning om fred och konflikter med tonvikt på nedrustning bedrivs.

– Vi är stolta över att kunna meddela att Jan Eliasson medverkar i årets program. Med sin expertis och mångåriga erfarenhet i frågor gällande fred och konflikt bidrar han med viktig kunskap om mänskliga rättigheter, säger Malin Slätis, projektledare, Mänskliga Rättighetsdagarna.

Under Mänskliga Rättighetsdagarna 15-17 november på Stockholmsmässan kommer Jan Eliasson att medverka i två programpunkter. I seminariet ”Human Rights in the UN” kommer han att prata om hur mänskliga rättigheter hanteras inom dagens FN:system, från toppskiktet i Säkerhetsrådet till i det praktiska fältarbetet. Dessutom medverkar han i ett samtal om MR-deklarationen som fyller 70 år, där han bland annat kommer att diskutera vilka utmaningar som finns för mänskliga rättigheter i Sverige och världen idag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>