Kahoot! finns nu tillgängligt på svenska, för att göra lärande ännu roligare för både barn och vuxna
Hem TEKNIK Kahoot! finns nu tillgängligt på svenska, för att göra lärande ännu roligare för både barn och vuxna

Kahoot! finns nu tillgängligt på svenska, för att göra lärande ännu roligare för både barn och vuxna

Publicerat av: Redaktionen

Kahoot!, den globala plattformen för engagerande lärande, meddelade idag att deras webbplattform och mobilapp för Android och iOS nu finns tillgängliga på svenska.

Genom att lägga till stöd för svenska kan Kahoot! erbjuda en mer personlig och kulturellt engagerande upplevelse för sina svenskspråkiga användare, så att de kan skapa och upptäcka engagerande lärinnehåll på Kahoot! på sitt eget språk.

”Sverige har en anmärkningsvärd strategi för att digitalisera skolsystemet och ger därmed barn och elever möjligheten att identifiera, välja och använda digitala verktyg sin utbildning”, säger Eilert Hanoa, VD på Kahoot!.

”Denna filosofi har varit en sann inspiration för oss och genom att lägga till stöd för svenska påskyndar vi det tidiga införandet av digitala verktyg i klassrummet, samtidigt som vi kan erbjuda engagerande innehåll och roliga upplevelser till både barn och vuxna.”

Med introduktionen av svenska finns Kahoot! nu tillgängligt på 17 språk, inklusive engelska, spanska, franska, italienska, tyska, brasiliansk portugisiska, norska, japanska,

arabiska, nederländska, turkiska, polska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), ukrainska och koreanska.

Förhöj lärupplevelsen i klassrumet

Kahoot! finns nu tillgängligt på svenska, för att göra lärande ännu roligare för både barn och vuxna Kahoot! är en pionjär inom utbildningsteknik. Skolor och universitet runt om i världen använder Kahoot! EDU för att skapa meningsfulla lärupplevelser genom spelifiering. Under de senaste 12 månaderna har ca 9 miljoner grundskole- och högskolelärare världen över presenterat en Kahoot!-session.

Tidigare i år annonserade Kahoot! även ett samarbete med Skolon, det snabbast växande edtech-företaget i Sverige, som erbjuder en plattform med en mängd digitala lärverktyg och undervisningsmaterial.

Samarbetet mellan de två nordiska företagen fokuserar på att expandera ekosystemet för utbildningsteknik i Sverige, så att pedagoger och lärare som redan använder Skolon kan köpa Kahoot! genom Skolons plattform, för att erbjuda unika lärupplevelser i klassrummet.

Läs mer om Kahoot!s spelklara spel som finns tillgängliga på svenska inför vinterhögtiderna i vårt blogginlägg, och besök Kahoot! News för att hålla dig uppdaterad om företagsnyheter och uppdateringar

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>