Musik och banbrytande teknik förenas i nytt samarbete mellan Tekniska museet och Kungl. musikhögskolan
Hem TEKNIK När KMH startar nytt masterprogram är teknik, innovation och etik i fokus

När KMH startar nytt masterprogram är teknik, innovation och etik i fokus

Publicerat av: Redaktionen

Musik och banbrytande teknik förenas i nytt samarbete mellan Tekniska museet och Kungl. musikhögskolan.

Den digitala utvecklingen sker i allt snabbare takt och världen står ständigt inför etiska och sociala utmaningar. Med det nya utbildningsprogrammet Artistic Interdisciplinary Master’s Programme in Music (AIM), vill KMH förbereda studenterna för kommande samhällsutmaningar.

– Tekniska museet är en plats för kreativitet, nyfikenhet och innovation, och vi ser mycket fram emot att låta studenternas skapande möta och inspirera vår publik. Det nya samarbetet med KMH öppnar för helt unika upplevelser i gränslandet mellan konst och teknik, en viktig del i Tekniskas arbete med STEAM säger Fanny Söderström Aupeix, chef för Utställningar och Upplevelser på Tekniska museet.

Musik och banbrytande teknik förenas i nytt samarbete mellan Tekniska museet och Kungl. musikhögskolanTekniska museet, som inleder sitt 100-årsjubileum i samband med invigningen Wisdome Stockholm i december, gör under det kommande året stora satsningar på nya upplevelser – för nya publikgrupper, på nya platser och med öppet från 10 till 22 varje dag.

Wisdome Stockholm är Tekniska museets nya upplevelsearena med omslutande visualisering i 3D, inrymd i ett arkitektoniskt mästerverk av trä. I vår öppnar museets första filial – The Cell i Hagastaden, som kommer att erbjuda upplevelser kring life science som berör – även det blir en plats för samarbetet med KMH.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>