Skolmiljö i fokus nu på arbetsplatsenifokus.se
Hem PEDAGOGSNACK Skolmiljö i fokus nu på arbetsplatsenifokus.se

Skolmiljö i fokus nu på arbetsplatsenifokus.se

Publicerat av: Redaktionen

Skolmiljö i fokus.

Varför behövs gröna växter i skolmiljön?

Hur kravställer man belysningen på skolor? För vem ljussätter vi? Hur kan vi bygga starkare hjärnor i skolan? Hur kan en aktiv skola ge piggare elever? Hur är det med luften i skolan, koll på den?

Svar på dessa frågor och mycket mer kan du läsa om här.
Du kan också gå in på arbetsplatsenifokus.se 

Vi önskar god läsning!

📙Bemöt rätt och stärk hjärnan
I skolans värld är relationerna i det närmaste oräkneliga. Ett bra bemötande skapar trygghet och stärker hjärnan. Läs mer om hur du kan stärka hjärnan hos dem du möter.
Skrivet av: Lena Skogholm

📙
Aktiv skola- piggare elever
Sedan datorernas, plattornas och mobilernas intåg i barnens vardag är situationen idag en annan än för 20 år sedan. Vad kan skolan göra för att skapa en bättre studiemiljö och hälsa för eleverna?
Skrivet av: Malin Helltén

📙Lär vi på olika sätt?
Alla sätt att lära kräver någonting av hjärnan och resultatet förändrar hur vi uppfattar framtida intryck inom det aktuella området. Det är däremot inte sant att vi alla lär på olika sätt. Läs om hur vi lär.
Skrivet av: Anna Tebelius Bodin

📙Därför behövs gröna växter i skolmiljö
Barn som är ute i naturen visar mer engagemang och kreativitet, vi kan nästan se det framför oss hur leken och lärandet tar fart när naturen bjuds upp till lekkamrat.
Skrivet av: Linda Forsberg

📙Mentala tekniker
”Det är så stökigt i skolan”, säger eleven när hen kommer hem. Känner du igen kommentaren? Det finns många sätt vi kan arbeta för att förbättra studiemiljön för barnen och arbetsmiljön för lärarna.
Skrivet av: Thorunn Widö

📙Renare luft i skolan
Trötta elever med huvudvärk och koncentrationssvårigheter? Det kan bero på inomhusluften vilket i sin tur går ut över prestationen. Läs om luftrening här!
Skrivet av: Jonas Persson

📙Skolans lysande utmaningar
Hur kravställer man för belysningen på skolor och för vem ljussätter vi? Idag är kunskapsnivån för de som upphandlar belysning för skolor låg. I upphandling av belysning bör krav och gränsvärden sättas utifrån elevernas/ barnens perspektiv.
Skrivet av: Kjell Wallin

📙Är belysning en fråga om damm?
”Belysning i skola är en fråga om damm”. Året var 2015 och de infällda homogena LED-plattorna hade nu, likt ett schackbräde, fått fäste som ett givet val även i skolmiljön – Schack Matt och mängder av damm!
Skrivet av: Hampus Simmons

📙Dags att agera!
Stefan Tengblad, Sveriges första HR- professor hör tydliga signaler om hur skolan fungerar nu förtiden, Arbetssituationen är mycket krävande och det är dags att agera.
Skrivet av: Stefan Tengblad

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>