Kostnadsfri sommarskola i programmering med Cool Minds i Helsingborg!

I augusti öppnar Cool Minds upp en kostnadsfri sommarskola i programmering på #Pixlapiren i Helsingborg.

Kostnadsfri sommarskola i programmering med Cool Minds i Helsingborg! 1
Att lära sig programmera tidigt i livet kan vara en stor fördel i framtiden.

Här kan man under vecka 32 och 33 boka in sitt barn för en hel veckas programmeringskurs där de lär sig grunderna till visuell programmering. Om man är lärare eller ledare för en skolklass eller annan barn- och ungdomsverksamhet kan man under vecka 34 boka in ett 2 timmar långt programmeringspass för sin grupp.

“Det är glasklart att utbildning inom teknik, IT och ingenjörsvetenskap kan leda till en avsevärd möjlighet att förändra världen och skapa framtiden. Det är därför djupt problematiskt att endast 22 procent av Sveriges utbildade civilingenjörer är kvinnor. Därför är det också otroligt viktigt att vi delar med oss av dessa kunskaper till alla barn!” menar Marielle Sterner. “Med en kostnadsfri sommarskola i programmering breddar vi möjligheterna att nå ut till en bred mångfald”.

Cool Minds kostnadsfria sommarskola i programmering finns på #Pixlapiren i Helsingborg. #Pixlapiren ett nytt och unikt projekt i Helsingborg. Längst ute i H+ området, närmare bestämt på Oslopiren, ska staden tillsammans med helsingborgare och föreningar skapa en ny mötesplats för aktiviteter och upplevelser. Det är ett tillfälligt projekt som sträcker sig över cirka tio år. #Pixlapiren är lite som en testarena där helsingborgarna kan testa stora och små idéer som inte ryms i staden idag. Helsingborgs kommun har gjort det möjligt för Cool Minds kan genomföra den kostnadsfria sommarskolan.