a07ff42b857f88a8 org
Hem EFTER PLUGGET LAB arrangerar skulpturkollo för barn i samarbete med Moderna Museet Malmö

LAB arrangerar skulpturkollo för barn i samarbete med Moderna Museet Malmö

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad samarbetar aktivitetshuset LAB på Koppargården i Karlslund, Landskrona, med Moderna Museet Malmö.

Tillsammans arrangerar de konstkollo för barn i åldrarna 9-12 år i början av augusti.

I år arrangeras ett kollo för tjejer och ett för killar med tema skulptur.

Skulpturkollot för tjejer arrangeras den 3 till 6 augusti och skulpturkollot för killar den 10 till 13 augusti. På förmiddagarna står skapande verkstad på schemat lett av pedagoger från Moderna Museet Malmö. På LAB får barnen laga mat, pyssla och göra en utflykt till Kaptensgårdens skulpturpark i Landskrona.

Kollot avslutas med ett besök på Moderna Museet Malmö där utställningen ”Vindar från Jeriko” med konstnären Zvi Goldstein är aktuell. Kollodeltagarna får en pedagogisk visning i utställningen och får skapa i museets verkstad.

a07ff42b857f88a8 org– Vi är så glada för att kunna erbjuda barnen den här upplevelsen. Vi ville ge dem möjlighet att fördjupa sig inom konst och med inspiration från Moderna Museet Malmös aktuella utställning blir årets tema skulptur. Efter det lyckade konstkollo som arrangerades 2020 med tema Hilma af Klint var både vi och Moderna Museets Malmö överens om att göra en uppföljning, säger Emmeli Stenberg, kulturutvecklare på LAB.

Kollot är ett samarbetsprojekt mellan LAB och Moderna Museet Malmö och genomförs med stöd av Åhléns stiftelse.

Media är välkomna att besöka kollot, kontakta i så fall Emmeli Stenberg för att boka in en tid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>