Hem NYHETER Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Skolon meddelar idag ett nytt samarbete med Dugga, ett lättanvänt, säkert och flexibelt system för digitala prov, inlämningsuppgifter, läxförhör och andra typer av kunskapsutvärdering.

– Att erbjuda en digital möjlighet till säkra prov och tentor är något vi har sett en efterfrågan på ute i landets kommuner, då skolan i stort blir allt mer digital.

Dugga möjliggör inte bara säkrare hantering, utan är också i sin helhet en smidig lösning för både lärare och elever. Därför ser vi det som mycket positivt att välkomna Dugga till Skolon, säger Sebastian Matuska, Partner Manager på Skolon.

Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

Dugga är nu integrerat och färdigt att användas genom Skolon. Användarna kommer nu även att kunna nå sina Dugga-konton direkt i Skolon. /Photo: Stefan Stefancik

– För lärare handlar det om att få göra det de egentligen vill ägna sig åt: att lära ut och att hjälpa varje individ att nå sin fulla potential. Systemet säkerställer framförallt en objektiv utvärdering med flexibla hjälpmedel för olika behov, berättar Claudia Rademaker, medgrundare och styrelseordförande för Dugga.

Dugga är nu integrerat och färdigt att användas genom Skolon, vilket innebär att användarna kommer nu även att kunna nå sina Duggakonton direkt i Skolon.

– Att samarbeta med Skolon ser vi som en viktig del i vårt arbete att göra Dugga lättillgängligt för skolorna. Integrationen med Skolon innebär också att skolor och lärare kan spara mycket tid som annars måste läggas på krånglig administration. Nu får lärarna mer tid över, som istället kan läggas på elevernas lärande i klassrummet, avslutar Claudia Rademaker.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>