Elever på Realgymnasiet lär sig om naturguidning i Sydafrika digitalt
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Elever på Realgymnasiet lär sig nu om naturguidning i Sydafrika digitalt

Elever på Realgymnasiet lär sig nu om naturguidning i Sydafrika digitalt

Publicerat av: Redaktionen

Pandemin har öppnat upp för fler möjligheter till digitala undervisningsformer.

Lärande i Sverige har nu startat ett samarbete med EcoTraining, ett ledande utbildningsföretag inom afrikansk safari- och fieldguiding.

Elever som går i årskurs två och läser Naturturism på Realgymnasiet har nu möjlighet att delta i en digital projektdag för att lära sig mer om naturguidning.

EcoTraining utbildar naturguider i exempelvis Sydafrika, Botswana och Kenya. De har utbildat 13 000 personer från 33 länder runt om i världen.

Vi är sedan flera år imponerade av EcoTrainings verksamhet och vi har letat efter en möjlighet att starta ett samarbete. Vi anser att det varit viktigt för våra elever att få ta del av det afrikanska, välutarbetade systemet som FGASA (Field Guides Association of Southern Africa) har med krav på både teoretiska och praktiska kunskaper samt erfarenhet, säger David Bechtel, programansvarig för Naturturism på Realgymnasiet.

-Dessutom erbjuder Afrika natur och djurliv som breddar våra elevers kunskaper inom flera områden, bland annat biologi och ekologi, säkerhet, internationell naturturism och guidning i ”the african bush.” Engelsk terminologi och konversation med gäst är också något eleverna får öva på, fortsätter David.

Elever på Realgymnasiet lär sig om naturguidning i Sydafrika digitalt

Under projektdagen lär sig eleverna mer om yrket samtidigt som de får skapa sig en egen bild av hur det fungerar i andra delar av världen. Under vintern startade samarbetet med en introduktion på tre Realgymnasieskolor i Gävle, Nyköping och Sundsvall.

Både elever och lärare uppskattade projektdagarna och såg värdet i att se hur det fungerar att jobba som naturguide i Sydafrika.

-Det är intressant att se hur stora likheter det finns i hantverket inom guidning om man jämför Sverige och Sydafrika, säger Morgan Rosén, lärare i Naturturism på Realgymnasiet i Nyköping.

-Vi fick en bra bild av hur det var att jobba som guide i Sydafrika. En intressant dag, säger en elev från Realgymnasiet i Nyköping.

När läget i världen planerar Realgymnasiet att kunna fortsätta erbjuda elever i årskurs 3 fysisk APL på plats i Sydafrika. Projektdagen i årskurs 2 är att betrakta som en introduktion till den detta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>