I Landguiden får lärare och elever möjlighet att ta del av heltäckande och tillförlitlig information om alla världens länder, konflikter och organisationer.
Landguiden drivs av Utrikespolitiska institutet som nu valt att göra Landguiden möjlig att hitta och använda i Skolons bibliotek av över 3000 digitala skolverktyg och läromedel för den svenska skolan.
I Landguiden samlas grundläggande information om världens länder – informationen uppdateras kontinuerligt av Utrikespolitiska institutets redaktörer som dagligen följer utvecklingen i världen. I Landguidens databas finns mängder med information, såsom regeringsskiften, partiombildningar, författningsändringar, stora politiska kriser, lansering av viktiga politiska och sociala reformer, förändringar i den ekonomiska politiken och andra större händelser som berör ett land. I Landguiden kan du läsa om det senaste som hänt i varje land, följa utvecklingen bakåt i tiden, jämföra olika länder med varandra och ta fram statistik och topplistor. Funktionerna är enkla och nivån särskilt anpassad för skolans värld.
Lisa Holmberg, partneransvarig på Skolon, välkomnar samarbetet med Landguiden av flera anledningar:
– Det känns verkligen jätteroligt att få lansera Landguiden i vårt bibliotek, då vi vet att flera av våra skolhuvudmän länge önskat att ta del av tjänsten på samma ställe som alla sina övriga digitala verktyg och läromedel. I Landguiden kan användaren känna sig helt trygg i att all information är korrekt och uppdaterad, något som känns extra värdefullt i dessa tider som vi lever i nu, när det kan vara en utmaning för elever att sålla i information på ett källkritiskt sätt.
Amelie Geijer Åstrand, marknadsansvarig för Landguiden, fyller i:
– För oss är det viktigt att bidra till att skolan har bra källor att jobba med, både att innehållet håller hög kvalitet och att verktyget är enkelt att använda. Vi vill finnas tillgängliga där våra användare finns och vi ser det som en stor vinst i att dessa nu får möjlighet att komma åt och använda Landguiden på ett ännu enklare sätt.