Teknikglädje med Komtek on the road i sommar
Hem TEKNIK Teknikglädje med Komtek on the road i sommar

Teknikglädje med Komtek on the road i sommar

Publicerat av: Redaktionen

Komtek, den kommunala teknik- och entreprenörsskolan, anordnar för sjunde året i rad kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och ungdomar i Örebro: Komtek on the road.

Varje vardag under v. 26–32 åker tre bilar runt till 15 platser i Örebro län, för att sprida teknikglädje till barn.

Under besöken arrangeras en samlingsplats där barn och unga kan delta i enklare teknikbyggen, pyssel, sportaktiviteter och skönt sommarhäng. Komtek on the road riktar sig främst till barn och unga i åldrarna 6–15 år.

Teknik-kul med Komtek on the road i sommarAktiviteterna är helt kostnadsfria, tack vare statliga medel för trygghetsskapande åtgärder samt lovpengar. Syftet är att ge barn och unga, särskilt de med svår socioekonomisk bakgrund, en meningsfull vardag när skolan är stängd.

– Med hjälp av Komteks underbara timanställda skapar vi tillsammans en upptäckande och kreativ miljö för Örebros barn. Vi vill väcka teknikintresse och ge förhöjt självförtroende och ökad kunskap hos deltagarna, berättar Niklas Jarl, enhetschef Komtek.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>