Nordic International School flyttar fram starten i Västerås till 2022
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Nordic International School flyttar fram starten i Västerås till 2022

Nordic International School flyttar fram starten i Västerås till 2022

Publicerat av: Redaktionen

Nordic International School har beslutat att flytta fram planerna på att etablera en grundskola i Västerås.

Nordic International School flyttar fram starten i Västerås till 2022

Skälet är att processen kring bygglovet för de tilltänkta lokalerna har dragit ut på tiden. Skolstarten skjuts därmed fram till hösten 2022.

Nordic International School gick i december i fjol ut med sina planer på att öppna en grundskola för årskurs 4-9 i Vallby, på Svalgången 1. Intresset har varit stort och inför hösten 2021 står det över 270 barn i kö för att börja på skolan.

Utifrån tidplanen för kommunens pågående hantering av bygglovsfrågan bedömer fastighetsägaren och Nordic International School att det inte är möjligt att färdigställa lokalerna i tid inför skolstarten i augusti 2021.

– Vi är så klart väldigt ledsna över att bygglovshanteringen nu leder till att Nordic International School inte kommer kunna starta till hösten. Vi har haft kontakt med många vårdnadshavare som vittnar om att det finns en stor efterfrågan på en skola med vår profil i Västerås, säger Mr Erik Ramberg, vice VD och etableringsansvarig inom Nordic International School.

– Vi har en bra och konstruktiv dialog med kommunen och har tillsammans med dem och fastighetsägaren arbetat intensivt med dessa frågor under vintern och våren. Vi utgår från att det ska gå att hitta lösningar på det som kommunen har med i sin handläggning av ärendet. Men vi tittar också parallellt på andra alternativ för skollokaler för att säkra en skolstart till hösten 2022, säger Mr Erik Ramberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>