Lärarstudent fick årets stipendium
Hem EVENT Lärarstudent fick årets stipendium

Lärarstudent fick årets stipendium

Publicerat av: Redaktionen

I fredags delade Torstenssonslogen av Götiska förbundet ut sitt årliga stipendium i samband med avslutningshögtiden vid Högskolan Väst.

Elisabeth Carolin Andréasson som avslutat sin utbildning som ämneslärare fick årets stipendium och med det 5 000 kronor.

Götiska förbundet bildades redan 1815 i Västra Tunhem och idag är runt 1 000 män och kvinnor verksamma inom förbundet. Syftet med förbundet är att verka för en sund utveckling i samhället, värna om kultur och natur samt att vårda det svenska kulturarvet.

Lärarstudent fick årets stipendium

Elisabeth Carolin Andréasson fick ta emot check och diplom från Götiska förbundet.

Stipendiet delas ut till en studerande som fullgjort sin utbildning som ämneslärare i Svenska/Samhällskunskap med inriktning mot årskurs 7-9.

För att få stipendiet måste flera kriterier uppfyllas. Bland annat ska stipendiaten ha uppvisat ett stort engagemang och förståelse för vikten av utbildningen och även visat prov på empatiskt och gott kamratskap.

Prefekt och lärare från Institutionen för individ och samhälle som ansvarar för högskolans lärarutbildning, utser vem som får stipendiet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>