Nytt spel med naturen som spelplan
Hem EFTER PLUGGET Nytt spel med naturen som spelplan

Nytt spel med naturen som spelplan

Publicerat av: Redaktionen

Många har varit ute i vår spirande natur i påsk, och många har då passat på att spela det sprillans nya spelet Naturuppdraget.

Nytt spel med naturen som spelplan

Det nyalanserade spelet Naturuppdraget, som finns gratis på naturuppdraget.se, kombinerar spännande naturupplevelser med lärande. Foto: arkivbild.

Spelet lanserades den 2a april och har lockat till sig nästan 1000 besökare under påskhelgen.

BirdLife Sverige har under våren skapat detta friluftsspel, med fokus på att kombinera lärande med utomhusvistelse för barn och unga. Men det går inte att undgå att spelet lockar deltagare i alla åldrar.

– Äntligen är det dags att kliva ut i naturen! Vi är otroligt glada över att kunna lansera Naturuppdraget i samband med påsk och fint väder och ser fram emot att få se både nyfikna vuxna och barn i vår fina natur säger Stina Rigbäck, initiativtagare till Naturuppdraget.

I Naturuppdraget får du uppdrag att göra som till exempel Trädquiz, Bygg ett insektshotell, Lär känna svampar och Upptäck Allemansrätten. Du samlar poäng, når nya nivåer, svårare uppdrag och lär dig allt fler spännande saker, och vart du än befinner dig i landet så finns äventyr att utforska i spelet.

Naturuppdraget är framtaget av BirdLife Sverige som ett initiativ under Friluftslivets år 2021. BirdLife Sverige vill med det här spelet skapa möjligheter för fler att upptäcka naturen på ett lekfullt och lärorikt sätt, och få uppleva den energi och det lugn som vistelse i vår fantastiska natur ger. Därför är spelet skapat så att även skolor, förskolor och föreningar ska kunna använda sig av det i sina verksamheter.

– Biologisk analfabetism (alltså att inte ha kunskaper och kunna känna igen olika arter av växter och djur i sin omgivning), är ett begrepp som ökar. Därför är det viktigt att ta vara på alla naturupplevelser och göra dessa spännande och intressanta för barn, och börja där man befinner sig. Vad hittar du om du lyfter på löven? För att värna den biologiska mångfalden så behöver vi lära fler personer om vad biologisk mångfald innebär, berättar Anette Barr, naturpedagog.

Naturuppdraget hittar du på naturuppdraget.se och är gratis och annonsfritt. Så logga in och börja spela.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>