Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Förskolebesök med trafiktrygga barn som syfte

Förskolebesök med trafiktrygga barn som syfte

Publicerat av: Redaktionen

Rejmes Bil är en auktoriserad Volvoåterförsäljare i Halland, med anläggningar i Halmstad, Falkenberg och Laholm.

Utöver att erbjuda marknadens tryggaste bilar (med Årets Bil i Världen 2018, Volvo XC60, som exempel) brinner vi även för att sprida kunskap om trafiksäkerhet.

Som en del i detta har vi under våren 2018 inlett ett helt nytt koncept där syftet är att på ett pedagogiskt och roligt vis ge förskolebarn en trafiktrygghet.

Insikt: Vår trafik är under förändring

Förskolebesök med trafiktrygga barn som syfte

Blinki med Sofie Cernliden Marknadsansvarig Blinkis trafikklubb, Rejmes Bil

Vårt koncept innebär att vi besöker förskolor i Halland och lär barnen mer om hur man tryggt rör sig till fots och via cykel, bil eller buss i trafiken.

Idén grundar sig i vår insikt att dagens trafik har förändrats drastiskt bara de senaste åren, där hastigheten ökar, förares uppmärksamhet dalar (där användandet av smartphones utgör en stor orsak) och snabba elcyklar rör sig på gång- och cykelbanor.

Dessutom ser vi en trend i att barn vistas allt mindre utomhus, till följd av smartphone- och iPadsurfande inomhus.

Genom att tidigt informera och bidra till barnens trygghet i trafiken, är vi på Rejmes Bil övertygade om att vi kan förändra mönstret och skapa en god känsla hos morgondagens förare.

En timma av storytelling, utmaningar – och festlig dans

Vid våra förskolebesök gästar en representant från oss på Rejmes Bil, tillsammans med vår maskot Blinki, förskolan får en timma av pedagogiskt och lekfullt lärande om trafikkunskap. Via storytelling får barnen goda tips och de får därefter öva vid ett låtsas-övergångsställe som vi tar med. Blinki indikerar med sin gröna framsida när det är okej att gå och med sin röda baksida när barnen ska stå still och vänta. När barnen har klarat utmaningen firar vi med dans till Blinkis låt ”Koll på läget”, utdelning av diplom, reflex och Blinkis egna trafikbok, för barnen att fortsätta läsa hemma tillsammans med de vuxna.

– Vi har under våren och tidig höst besökt ett flertal förskolor och responsen är väldigt positiv. Det är viktigt att vi tar kunskapen till barnens nivå och gör den enkel att ta till sig, vilket vi har lyckats med. Vi vet att det är svårt att påverka de som kör olika fordon, men vi kan påverka barnens uppmärksamhet i trafiken, säger Sofie Cernliden, Marknadsansvarig Blinkis trafiklubb, Rejmes Bil.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>