Hem NYHETER Lekolar vinnare av Årets innovationspris i Osby

Lekolar vinnare av Årets innovationspris i Osby

Publicerat av: Redaktionen

Lekolar får Årets Innovationspris i Osby.

Priset delades ut av Krinova Incubator & Science Park och Osby kommun i samband med Osbys Företagskväll torsdagen den 22 mars.

Lekolar vinnare av Årets innovationspris i Osby

Lekolars VD David Persson och Victoria Bergman tar emot Innovationspriset i Osby kommun på Företagskvällen den 22 mars.

– Vi på Lekolar är glada och hedrade över att vårt arbete för att utveckla koncept för lärmiljöer i förskolor och skolor uppmärksammas med detta pris. Bland mina medarbetare finns ett stort och genuint engagemang för att skapa bra och trygga lärmiljöer för våra barn och unga, säger Lekolars VD David Persson.

Årets Innovationspris belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.

Med ett tydligt fokus på att utveckla innovativa och kreativa lärande miljöer som svarar mot föränderliga krav på en marknad stadd i tillväxt är Lekolar en värdig mottagare av Krinovas och Osbys kommuns innovationspris 2018.

Lekolar är idag marknadsledare i Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor. Verksamheten har de senaste åren ökat kraftigt som svar på de krav kommuner ställer på inköp. Huvudkontor och lager finns i Osby och utöver Sverige finns Lekolar även i Norge, Danmark och Finland.

Motiveringen till Årets Innovationspris i Osby lyder:

För barn och unga har alltid lek och lärande gått hand i hand. I en globaliserad värld exponeras vi alla för intryck från världens alla hörn rakt in i vår vardag. Intryck som genom lek och lärande formar oss för vårt framtida liv. Med utgångspunkt i ett hantverk som genom årtionden förgyllt barn och ungas uppväxt i leken så har årets vinnare innovativt och kreativt i samklang med nydanande pedagogik skapat nya produkter, verktyg och inredningar för lärande miljöer i de nordiska skolorna och förskolorna. Årets vinnare har med fingertoppskänsla bemästrat balansgången mellan gammalt och nytt och lagt en god grund för tillväxt på etablerade och nya marknader för lek och lärande.

Lekolar AB är även nominerade till Årets innovationspris 2018 i Skåne Nordost tillsammans med alla innovationspristagare i de andra Skåne Nordost kommunerna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>