Hem PEDAGOGSNACK ”Den här filmen borde visas på alla skolor!”

”Den här filmen borde visas på alla skolor!”

Publicerat av: Redaktionen

Se vår film Jag tror jag är lite kär i dig som gick från 40 000 visningar till 285 000 visningar på Youtube på bara några dagar.

I kommentarfältet finns flera uttalanden från ungdomar som menar att filmen borde visas i alla skolor och att ”det är en så viktig film”.

"Den här filmen borde visas på alla skolor!"

Tillsammans med filmbolaget Pophunters har Aktiv Skola producerat filmen Jag tror jag är lite kär i dig.

”Jag ska absolut säga till vår lärare att vi borde prata mer om detta i skolan!” och ”bra video ni gjort, tycker det är viktigt att veta vad som händer runt nätet” är ytterligare två exempel från kommentarsfältet.

Jag tror jag är lite kär i dig har även uppmärksammats av kriminolog Maria Dufva som nu rekommenderar filmen i sina föreläsningar, och av journalisten och författaren Caroline Engvall som bland annat skrivit boken 14 år till salu.

Under hösten påbörjar Aktiv Skola en föreläsningsturné med Ulrika Rogland, hon kommer då att besöka 20 orter för att föreläsa om grooming för skolpersonal.

Filmen om grooming har tagits fram i utbildningssyfte och handlar om Nadja, en helt vanlig tonårstjej. I filmen träffar hon en kille, William, på nätet. Först flörtar de och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer. Jag tror jag är lite kär i dig skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>