Hem EFTER PLUGGET Statsminister Stefan Löfven och Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström på expectrum

Statsminister Stefan Löfven och Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström på expectrum

Publicerat av: Redaktionen

Vi jobbar varje dag med att locka fler unga att intressera sig för teknik och täcka industrins behov av kompetens. 

Därför blev vi extra glada när Statsminister Stefan Löfven tillsammans med Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte oss under en dag, fylld av just det temat.

På expectrum fick de träffa skolelever, lärare, innovatörer, organisationsledare och robotar.

Statsminister Stefan Löfven och Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström på expectrumStefan Löfven och Anna Ekström inledde besöket med ett innovationsfika tillsammans med Scandinavian Real Heart, Prindit, Sally R, projektet Smart4U, testbädden Mistel, Create Business Incubator och Västerås Science Park.

Där fick de möjlighet att prata innovation och teknik, bland annat berättade Sally R om hur de använder rymdteknologi för att spara energi i byggnader. Visst låter det spännande?

När ministrarna sedan klev in i expectrums labb välkomnades de av Rönnbyskolans nior och Stefan blev direkt ombedd att kika i mikroskopet, där eleverna tittat på muskler, äggstockar och blod. En stund tidigare hade fyrorna från S:ta Gertruds skola knappt kunnat lyfta blicken från sina programmerade robotar, trots det fina besöket. Det är att väcka intresse för teknik!

Ministrarna fick också själva prova på att programmera ABB:s robot YuMi i Robotdalens showroom, se hur det gick här. Där fick de också se intelligenta duschlösningar och krafthandskar. Avslutningsvis öppnades dörrarna för allmänheten att lyssna på och ta kort tillsammans med Statsministern. I sitt tal uppmärksammade han expectrum som ett fantastiskt exempel på att bygga kompetensförsörjning framåt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>