Mattecentrums digitala mattebok utökas med Matte på lättare svenska!
Hem NYHETER Mattecentrums digitala mattebok utökas fokus på Matte på lättare svenska!

Mattecentrums digitala mattebok utökas fokus på Matte på lättare svenska!

Publicerat av: Redaktionen

Som en sista bonus inför julledighet ökar Mattecentrum sin digitala mattebok med materialet Matte på lättare svenska.

Materialet springer från en del av Mattecentrums verksamhet där räknestugor har fokus på att öva svenska tal- och skriftkunskaper parallellt som man studerar matematik.

Mattecentrum har under Coronapandemin 2020/2021 utformat räknestugor med fokus Matte på lättare svenska. Materialet som skapats för räknestugorna finns nu tillgängligt på Matteboken.se för alla som vill utveckla sitt svenska vokabulär genom matematiska begrepp på egen hand digitalt.

Mattecentrums digitala mattebok utökas med Matte på lättare svenska!”Målet har varit att tillgängliggöra material för barn, unga och föräldrar som är nya till det svenska språket, som antingen läser matematik för första gången eller som är nya till matematiska begrepp på svenska” säger Ellen Eriksson, tf. generalsekreterare Mattecentrum.

Fokus för det digitala materialet och räknestugorna ligger i att öva svenska begrepp- och skriftkunskaper parallellt som man studerar matematik.

”Vi arbetar för att så många elever som möjligt ska få stöd med matten. Om en elev ska kunna visa sin matematiska förmåga kan språket vara ett hinder. Matte på lättare svenska fungerar som ett komplement så att elever kan komma in snabbt i undervisningen, ett verktyg för att underlätta läsförståelsen”, säger Anna Haraldsson, projektledare Matte på lättare svenska.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>