Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Lärare från Rudbeckianska tilldelas pris av Svenska Akademien

Lärare från Rudbeckianska tilldelas pris av Svenska Akademien

Publicerat av: Redaktionen

Öyvinn Björkas, lärare på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås, har mottagit Svenska Akademiens svensklärarpris 2020 tillsammans med två andra lärare i Sverige.

Priset tilldelas lärare ”som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen” och har funnits sedan 1987.

Lärare från Rudbeckianska tilldelas pris av Svenska Akademien

Öyvinn Björkas, lärare på Rudbeckianska gymnasiet, har tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris 2020

– Jag är lika glad som överraskad. Det här är det finaste priset jag kan få som svensklärare. Det är lika mycket en bekräftelse för skolan som för mig och den kunskapssyn vi står för. I tanken delar jag priset med alla svensklärare för det goda arbete de utför i skolorna, berättar Öyvinn Björkas.

Prissumman är 80 000 kronor. Av dem går 30 000 kronor till skolan med syftet att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan. Priset delas ut på bokmässan i Göteborg under fredagen 27 september.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>