Hem EVENT Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris på Lärardagen 16 augusti

Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris på Lärardagen 16 augusti

Publicerat av: Redaktionen

Nu på onsdag 16 augusti är det dags för Lärardagen i Conventum igen, nu för grundskolan och grundsärskolan.

Programmet rymmer bl.a. spännande föreläsningar och utdelning av Pedagogiskt pris i kategorin grundskola/grundsärskola/fritidshem.

Pedagogiskt pris

Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris på Lärardagen 16 augusti

Foto: Johan Alp/Scandinav Bildbyrå

Det är för sjunde året som Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris. Den totala prissumman är max 50 000 kronor per år, och fördelas mellan tre kategorier. Pengarna ska användas för kompetensutveckling inom yrkesområdet.

– Från Örebro kommun vill vi varje år uppmärksamma särskilt skickliga pedagoger och insatser som gör skillnad för våra elever i deras strävan att nå sina mål. Vi vill vara en skolkommun i framkant.

Att uppmärksamma de som bidrar till att vi blir bättre är ett sätt att ligga i framkant, säger Charlotta Karlsson-Andersson, programdirektör för Barn och utbildning, och fortsätter:

– Ett pedagogiskt pris vill vi också ska bidra till nyfikenhet och samarbete över alla gränser.

Pedagogiskt pris i kategorin gymnasieskola/gymnasiesärskola delades ut på Lärardagen den 10 augusti och gick till Anna-Eva Olsson, lärare på Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, Tullängsgymnasiet. Förskolans pris delas ut den 30 oktober.

Mer om Pedagogiskt pris på orebro.se/pedagogisktpris.

Program
Syftet med Lärardagarna är att bidra med inspiration inför det nya läsåret, ge kompetensutveckling inom aktuella områden samt skapa tillfällen till pedagogiska samtal med kollegor.

Dagen inleds kl. 8.00 med utdelning av Pedagogiskt pris samt en föreläsning som ska inspirera det digitala användandet i skolan.

16 augusti: Conventum Kongress – Calle Gunnarsson föreläser.

Efter en fikastund erbjuds ett stort antal valbara seminarier och workshopar mellan kl. 10.30–12.15. De har alla en Örebroförankring och har hjälpt till att ta död på jantelagen och visa utvecklingsarbeten från kommunala och fristående verksamheter

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>