Hem TEKNIK Nu släpps Minecraft: Education Edition

Nu släpps Minecraft: Education Edition

Publicerat av: Redaktionen

Nu släpps Minecraft: Education Edition i Sverige och i 49 andra länder.

Över 15 000 Minecraftlärare och elever världen över testade den tidigare versionen av programmet som släpptes i somras.

– Jag har testat Minecraft förut, men inte riktigt fastnat för det. Först när min son berättade att han ville spela spelet gav jag det en andra chans. Jag såg snabbt att Minecraft innebar samarbete, kommunikation och förståelse för konsekvenser logistik och mekanik. Samtidigt som det tilltalar alla – oavsett kön, tro och eventuella språkbarriärer.

Jag testade Minecraft: Education Edition på fritids och många moment som barnen trodde var spel, handlade egentligen om matematik, samarbete och hållbarhet, säger Rodrigo Paras, IKT-pedagog på Ekerö Kommun.

Den nya versionen av Minecraft: Education Edition är lätt att komma igång med och kommer göra det enklare för fler pedagoger att nyttja de funktioner som spelet erbjuder.

– Trots att det är enkelt att börja med Minecraft har jag märkt att andra lärare inte haft tid och lust att på egen hand använda det som verktyg.

Nu släpps Minecraft: Education EditionDen nya lärarmenyn tror jag kommer förändra det, eftersom att den både skiljer Education Edition från originalet och tydligt beskriver funktioner som kan ändras för att anpassas till klassrummet. Funktionen att ta bort monster och stoppa tiden är mina favoriter, menar Rodrigo Paras.

Minecraft: Education Edition är ett digitalt verktyg för lärare och elever där ämnen som bland annat naturkunskap och språk kan konkretiseras på ett kreativt sätt. Detta tack vare spelets olika funktioner som kan anpassas och göra ämnesövergripande.

– Man behöver inte vara expert på Minecraft för att komma igång med det och jag hoppas att fler lärare vill använda det i sin undervisning tack vare det värde spelet erbjuder. Mitt tips till pedagoger som vill utnyttja Minecraft i det dagliga lärandet är att ha ett tydligt mål med spelet och ta hjälp av IKT-pedagoger ifall det finns frågor. Det finns också mycket bra inspiration och planering på Minecraft: Education Editions hemsida, säger Rodrigo Paras.

Nu släpps Minecraft: Education EditionOm du vill ha mer information om Minecraft: Education Edition kan du läsa mer här: http://education.minecraft.net/.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>