Gemensamt ansvar för att begränsa smittspridningen inför skolstart i höst
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Gemensamt ansvar för att begränsa smittspridningen inför skolstart i höst

Gemensamt ansvar för att begränsa smittspridningen inför skolstart i höst

Publicerat av: Redaktionen

Den 18 augusti drar den kommunala gymnasieskolan i Örebro igång höstterminen och Folkhälsomyndigheten har gett klartecken för undervisning på plats på skolorna.

– För första gången på 1,5 år kommer vi nu kunna samlas igen i skolorna med undervisning på plats till största delen, och det känns förstås bra. Men pandemin är inte över och det kommer vara fortsatt viktigt att vi alla, gör det vi kan, för att förhindra och förebygga smittspridning, säger Mokhtar Bennis, gymnasiechef i Örebro kommun.

– På skolorna kommer våra elever att märka det genom att vi fortsatt kommer att följa Folkhälsomyndighetens förslag på åtgärder för att minska risken för smittspridning i skolan. Vi kommer bland annat undvika att samlas i för stora grupper, anpassa schemaläggning av både luncher och lektioner för att minska risken för trängsel och våra skolor som har trånga korridorer kommer att fortsätta med högertrafik.

Gymnasiechefen vädjar till eleverna att vaccinera sig
Nu vädjar gymnasiechefen till alla nya och gamla elever att ta chansen och vaccinera sig, så snart tillfälle ges.

– När nu erbjudandet om vaccin kommer även till 16–18-åringar hoppas jag att alla våra elever tar chansen och vaccinerar sig. Det är en av många pusselbitar som kan bidra till att vi kan starta hösten på ett tryggt och omtänksamt sätt för alla, säger Mokhtar Bennis.

Det blir i höst även viktigt att både elever och lärare fortsätter att stanna hemma och provta sig vid symptom, tvätta händerna ofta och hålla avstånd till varandra.

Hösten och smittläget i landet och i vår region kommer att visa om vi behöver öka eller kan minska på de förebyggande åtgärderna. Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens plan noga och anpassar våra skolor efter det.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>