Hem NYHETER Musikhögskolan i Malmö utexaminerar landets första digitala kulturskolepedagog

Musikhögskolan i Malmö utexaminerar landets första digitala kulturskolepedagog

Publicerat av: Redaktionen

Per-Linus ”Puppe” Westberg läser sin sista termin på utbildningen till kulturskolepedagog.

Hans huvudinstrument är EDI, Electronic Digital Instrument.

Musikhögskolan i Malmö utexaminerar landets första digitala kulturskolepedagog

Med EDI är det sammankopplingen av olika delar som är själva instrumentet. Musikern spelar på klaviaturer och midi-controller med ett förinspelat material i grunden, men musiken skapas i stunden och resultatet blir unikt.

Puppe har spenderat sin verksamhetsförlagda del av utbildningen inom gymnasie- och kulturskolan och fått uppleva hur olika tekniska förutsättningar kräver uppfinningsrikedom och anpassning av läraren. Men när hård- och mjukvaran väl finns på plats är EDI ett instrument som möter elevernas olika förutättningar på ett tillfredsställande sätt.

-Om jag har en elev som till exempel har problem med finmotoriken, kan jag använda en platta med större kontaktytor för att underlätta spelandet för just den eleven. Möjligheten till individanpassning är en enorm fördel, berättar Puppe Westberg.

Lars Andersson, utbildningschef för musiklärarutbildningen, berättar att Musikhögskolan kommer att erbjuda nya utbildningsplatser med EDI som instrument med start hösten 2021.

– Det är väldigt spännande att möta utmaningen med den digitala musikundervisningen inom grund- och gymnasieskolor, kulturskolor och folkhögskolor. Det växer fram ett behov inom dessa skolformer, där elever i större utsträckning använder andra verktyg, till exempel datorn, för att skapa musik, säger Lars Anderssson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>