Kliv in i skogen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet under höstlovet
Hem EFTER PLUGGET Vi kliver in i skogen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet under höstlovet

Vi kliver in i skogen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet under höstlovet

Publicerat av: Redaktionen

Gissa skallarna, se ett björnskinn på riktigt nära håll och hör vargarna yla. På höstlovet kliver vi in i skogen och rovdjurens värld.

Se spännande föremål, tävla, spela escape room och dyk ner i undervattensskogar på Cosmonova.

Vi firar höstlov lördag 29 oktober till söndag 6 november kl. 10–18. Utställningarna har fri entré!

Lär känna Sveriges rovdjur
Välkommen in i Natur i Sverige – hemvisten för våra ståtliga rovdjur. Varför har järven ett skafferi i trädet, och varför ylar vargar? Här får du se djuren i deras typiska miljöer i spännande installationer.
När: alla dagar under lovet
Passar: hela familjen

Träffa oss och se spännande föremål
Gissa skallarna! Under lovet dukar vi fram spännande aktiviteter där vi berättar om de fyra största rovdjuren i skogen och visar föremål från våra samlingar. Se ett björnskinn på nära håll och spana in färska fynd från skogen. Missa inte heller vår tävling – gå på vandring i utställningen och svara på kluriga skogsfrågor.
När: alla dagar under lovet
Passar: hela familjen

Kliv in i skogen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet under höstlovet

Välkomna till ett höstlov i skogen och rovdjurens värld. Foto: Martin Stenmark

Lös gåtan med insekterna i escape room
Insekterna har en viktig roll i skogen, men insekterna blir färre! Som forskare i vårt escape room är ni nära ett genombrott – något som kan förklara varför de minskar. Men nu gäller det att snabbt hitta och rädda alla bevis. Hinner ni i tid?
När: alla dagar på lovet (undantag måndag 31 oktober)
Passar: familjen med barn från 12 år
Biljetter: 220 kr/person – läs mer och boka här

Film! Följ med till undervattensskogen
Finns det skogar under ytan? I filmen Oceans på Cosmonova får du upptäcka en helt ny värld. Bland korallrev, nere i djuphaven och i den förtrollande undervattensskogen möter vi havets fascinerande invånare.
När: visas varje dag under lovet
Passar: från 7 år och uppåt
Biljetter: Vuxna: 130 kr, barn 2–18 år: 80 kr

Goda pauser!
Riktigt hungrig eller bara lite sugen? Vi dukar upp med det mesta på lovet. Restaurang Fossilen har öppet alla dagar kl. 10–17.30 med varm mat kl. 11–14.30. Vi har även ett kafé på entréplan med varmkorv, bullar, smörgåsar samt varm och kall dryck. Välkomna!

Fler upplevelser på Cosmonova
Följ med på asteroidjakt, simma med havssköldpaddan Bunji och lär känna riktiga superhundar. Vi visar film för alla i familjen undr höstlovet. Filmerna rekommenderas för olika åldrar, läs mer på www.nrm.se/cosmonova.
När: visas tisdag-söndag
Pris: 130 kr vuxen, 80 kr barn/unga

Och inte minst – välkommen till våra utställningar!
Museet har 10 permanenta utställningar. Testa dina förmågor i Djuret människan, hälsa på dinosaurierna och se många av våra välkända djur i Natur i Sverige.

Utställningen Skatter från jordens inre är stängd tills vidare.

Besök museet hemifrån
Välkommen in och ta del av museet i en virtuell miljö, nästan som om du vore här. Zooma, scrolla, upptäck! På vägen får du ta del av spännande berättelser om 10 utvalda föremål i museet.

Upplev museet hittar du här: upplevmuseet.nrm.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>