Hem NYHETER Ett nytt universitet i Mälardalen

Ett nytt universitet i Mälardalen

Publicerat av: Redaktionen

Nästa vecka avser regeringen besluta om forsknings- och innovationspropositionen.

Som ett led i utvecklingen av den strategiska forskningspolitiken kommer regeringen att presentera sin avsikt att Mälardalens högskola ska bli Mälardalens universitet.

Ett nytt universitet i Mälardalen

Ett nytt universitet i Mälardalen

Regeringen presenterar varje mandatperiod en proposition för att peka ut den forskningspolitiska inriktningen. I propositionen kommer regeringen presentera sin avsikt att ge Mälardalens högskola universitetsstatus.

Mälardalens högskola har en framstående position bland landets lärosäten och dess utbildning och forskning är viktiga för regionens tillväxt och utvecklingspotential – inte minst genom sin samverkan med omgivande näringsliv och region.

Högskolan är den högskola som har flest antal doktorander och flest examenstillstånd på forskarnivå, samt en hög andel extern forskningsfinansiering.

Högskolan kan få universitetsstatus efter att regeringen har säkerställt att lärosätet har utvecklat det interna kvalitetssäkringssystemet. Mälardalens högskola kan bli universitet från 2022, och regeringen återkommer i frågan i samband med budgetpropositionen för 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>