Förskolor i Malmö får digitalt konsertpaket
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Förskolor i Malmö får digitalt konsertpaket

Förskolor i Malmö får digitalt konsertpaket

Publicerat av: Redaktionen

Denna vecka får ett 30-tal förskolor i Malmö tillgång till en digital konsert från UNGA Musik i Syd.

Förskolor i Malmö får digitalt konsertpaket

När höstens turné med föreställningen Dos Verterbuk, som ingår i Kulturell Allemansrätt Malmö stad, blev inställd valde arrangörerna att spela in den istället.

I konsertpaket som skickas ut ingår förutom föreställningen även sing-along videos och pedagogiskt material.

Föreställningen Dos Verterbuk – om trädet som nästan dog är ett musikaliskt och språkligt äventyr med sånger på svenska och jiddisch där barnen hjälper till att rädda den kloka, gamla ordboken Dos Verterbuk.

Konsertfilmen kompletteras med sing-along videos, så att barnen kan sjunga låtarna från föreställningen efteråt.

– Dessa sing-along videos finns på Youtube eftersom tanken är att barnen även kan sjunga dem hemma med syskon, föräldrar eller andra i hemmet, berättar Alice Samoilova, producent på UNGA Musik i Syd.

Arrangörerna hoppas att många förskolor tar del av det digitala konsertpaketet så att barnen får kultur även under pandemin.

– Man kan välja mellan att se föreställningen tillsammans på avdelningen via projektor eller i mindre grupper på en surfplatta.

Artisterna har även gjort ett pedagogiskt material kring karaktärerna i föreställningen som kan skrivas ut och arbetas med på förskolorna efteråt. Dessutom får förskolorna erbjudande om ett pop-up besök av artisterna. Förhoppningen är Louisa och Jack från föreställningen kan göra små, korta besök utomhus på några av förskolorna och spela en låt eller två.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>