Nomineringar öppnar för Framtidsgalan – var med och lyft upp hjältar inom offentlig sektor
Hem EVENT Nomineringar öppnar för Framtidsgalan

Nomineringar öppnar för Framtidsgalan

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2015 har Framtidsverket arrangerat Framtidsgalan, ett event för att lyfta och hylla medarbetare och chefer inom offentlig sektor, som presterat långt över sin arbetsbeskrivning och bidragit till samhällsnytta och betydande skillnad för andra människor.

Nu öppnar de första nomineringarna för Framtidsgalan 2022.

Vem som helst har nu möjlighet att nominera en vardagshjälte från offentlig sektor.

Framtidsgalan är ett uppskattat och årligt event för att hylla personer inom offentlig sektor. Bland de tidigare vinnarna på Framtidsgalan finns allt från lärare och akutsjuksköterskor till forskare och räddningstjänst.

Hybridevent med hela Sverige som åskådare
I år går Framtidsgalan av stapeln den 11 november på Berns i Stockholm, och anordnas för andra året i rad som ett hybridevent i Lanseras virtuella eventplattform. För första gången någonsin bjuds alla Sveriges studenter in till galan, vilket gör att publiken i år kommer att växa markant i form av unga runt om i Sverige. Syftet är att få fler unga att få upp ögonen för det viktiga och inspirerande arbete som görs inom offentlig sektor.

Nomineringar öppnar för Framtidsgalan – var med och lyft upp hjältar inom offentlig sektor

Miguel Perez och Sara Hellblom från Framtidsverket, på scenen 2021.

Nominering öppen!
Redan nu öppnar nomineringarna för fyra av årets kategorier – de årligt återkommande priserna Årets Hjälte, Årets Ledare, Årets Team samt Årets Insats. Bakom priserna står kategoriägare som Stockholm Stad och Sigtuna kommun. Fler kategorier kommer att släppas under kommande månader. Vem som helst runt om i Sverige kan nominera en kollega, chef, vän eller bekant som de tycker bidragit till ett bättre samhälle och gjort skillnad för andra. Läs mer om priskategorierna nedan. Nomineringen håller öppet fram till 31 augusti.

– Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att nominera en kollega, chef eller vän. Det görs så många viktiga insatser inom offentlig sektor varje dag och vi vill så gärna hjälpa till att sprida ljus på detta fina arbete, säger Sara Hellblom, moderator på Framtidsgalan 2022.

ÅRETS HJÄLTE

Årets Hjälte är en person som aktivt sökt lösningar i svåra situationer och lyft andra i arbetet för samhället och för individen. Det är en modig person som gjort något för andra och i sin övertygelse har stått för stabilitet, positivitet och medmänsklighet.

ÅRETS LEDARE

Årets Ledare är en person som med sitt engagemang motiverar sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Årets Ledare är handlingskraftig, modig, målmedveten och en förebild i sin organisation. Årets ledare har bidragit till att lösa problem och möta utmaningar på ett innovativt och inspirerande sätt samt varit uthållig och stabil i sitt ledarskap.

ÅRETS TEAM

Årets Team har med gott samarbete och gemensam kraft bidragit till synbara goda resultat för verksamheten. I Årets Team har varje person använt sin unika kompetens och personlighet på ett sätt som bidragit till helheten och gruppens framgång.

ÅRETS INSATS

Årets insats går till en person som genom en särskild insats i sin organisation har bidragit till en positiv utveckling i samhället eller för en medmänniska.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>