Hem EFTER PLUGGET Adrenalinfyllt sportlov med vintersport, gruväventyr och snapchatskapande

Adrenalinfyllt sportlov med vintersport, gruväventyr och snapchatskapande

Publicerat av: Redaktionen

Ett fullspäckat sportlovsprogram väntar för den som besöker Tekniska museet under veckan.

Vintersporter som slalom, bob och curling varvas med kortfilmsskapande med Snapchat, äventyr i den nyöppnade Gruvan, robotprogrammering och dataspelande på den interaktiva klätterväggen.

Winter Games

Nya utställningen Winter Games bjuder in till ett vinterlandskap som sjuder av aktivitet och adrenalin. Här kan du prova olika vintersporter och lära dig mer om vad som krävs för att lyckas. Visas t.o.m. februari 2018.

Nya Gruvan

En av museets mest populära utställningar som har fått nya spännande specialeffekter i de gamla gruvgångarna och en helt ny del med moderna gruvmiljöer. Prova simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner i nya Gruvan.

Dataspel med hela kroppen i Klätterspelet

Testa klätterväggen där du kan spela dataspel med hela kroppen. Här finns spel som whack a bat, där du jagar fladdermöss och klassiska dataspelet Pong – där du studsar bollen till motståndaren genom att klättra upp och ned längs klätterväggen.

Gör film med greenscreen-teknik

Spela in en kortfilm i Studion där vi laddat vår greenscreen med olika spännande bakgrunder som till exempel rymden, öken, Söderhavet eller New York. 27 februari – 3 mars klockan 12–16 i Studion

Gör en kortfilm i Snapchat

Adrenalinfyllt sportlov med vintersport, gruväventyr och snapchatskapande

Tekniska museet – laddat för ett adrenalinfyllt sportlov

Du som är mellan 6–19 år får hjälp av Stockholms filmfestival Juniors filmpedagoger att skapa 30-sekundersfilmer på valfritt tema. Låt kreativiteten flöda – på museet finns kläder att klä ut dig i, teknik som du får lära dig att använda och fantastiska miljöer att filma i – oavsett om du vill skapa en film som är rolig, läskig eller kanske sorglig. 27 februari – 3 mars: drop in mellan 10.00-13.00 och 14.00 – 17.00.

Filmverkstad

I filmverkstaden får du som är 6–19 år lära dig allt om manus, filmning och klippning under ledning av en filmpedagog. Filmerna är automatiskt med i kortfilmstävlingen 1 minut film och i mars bjuds alla deltagare till premiärvisning av filmerna som görs under sportlovet.

27 februari – 3 mars, två pass per dag klockan 10–13 och klockan 14–17

Programmera en robot

I Robotlabbet kan du testa på att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag. Du får en kort instruktion om hur robotarna fungerar, sedan är det bara att köra på. Lördag – söndag klockan 10–17

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>