Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Bli en helt digital skola med NE – nu även årskurs 4–6

Bli en helt digital skola med NE – nu även årskurs 4–6

Publicerat av: Redaktionen

Nationalencyklopedin (NE) har nu lanserat sina populära digitala läromedel även för årskurs 4–6.

Alla lärare och skolor kan kostnadsfritt testa läromedlen.

”Digitaliseringen av skolan angår alla, inte bara de äldre eleverna. NE erbjuder nu digitala läromedel från årskurs 4 och hela vägen upp till sista året i gymnasiet. Med våra nya digitala läromedel för årskurs 4–6 tar NE ytterligare ett stort steg mot att vara en kunskapsleverantör för alla åldrar”, säger Fredrik Bengtsson, VD för NE Sverige AB.

Interaktivt och flexibelt lärande

Bli en helt digital skola med NE – nu även årskurs 4–6NE:s nya digitala läromedel för årskurs 4–6 finns i dag för ämnena biologi, engelska, fysik, geografi, historia, kemi, religionskunskap, samhällskunskap, svenska och teknik. Under vårterminen lanseras även matematik.

De digitala läromedlen är interaktiva och de ger läraren stor flexibilitet och möjlighet att anpassa undervisningen till varje klass och elev. De innehåller förutom texter och bilder tydliga illustrationer, pedagogiska filmer och interaktiva övningar. Självrättande quizzar låter eleverna testa sina kunskaper och läraren får resultaten som återkoppling.

Ekosystem av digitala tjänster

Läromedelstjänsterna är utvecklade med hjälp av erfarna läromedelsutvecklare, pedagoger och experter inom användarvänlighet, interaktivitet och design. De är samtidigt ett starkt komplement till NE:s övriga välkända digitala kunskapstjänster.

”Våra digitala läromedel är helt unika. Utöver sin höga kvalitet och pedagogiska struktur är NE:s läromedel helt integrerade med en mängd kunskapstjänster. Eleverna får enkla förklaringar till svåra ord genom NE:s randiga ordböcker, de kan fördjupa sig genom kopplingarna till uppslagsverket och de kan lära genom att se filmer från vår play-tjänst, säger Fredrik Bengtsson.

Vill du som lärare prova NE:s digitala läromedel på skolan tillsammans med kollegorna och eleverna? Anmäl er HÄR.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>