Hem PÅ GÅNG Rikskonferens Bättre Skola 17-18 januari 2018

Rikskonferens Bättre Skola 17-18 januari 2018

Publicerat av: Redaktionen

Den 17-18 januari anordnas rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

Konferensen riktar sig till skolledare, lärare, forskare, myndigheter och andra med intresse och ansvar för skolutveckling.

Rikskonferens Bättre Skola 17-18 januari 2018

LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad får utmärkelsen Bättre Skola 2017

Arrangör är SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

– SIQ jobbar med att främja en positiv kvalitetsutveckling i alla delar av det svenska samhället. Det gör vi genom att skapa, samla och sprida kunskap för ett långsiktigt och hållbart utvecklingsarbete. Syftet med Bättre Skola är att öka förståelsen för kvalitetsutveckling inom skola och förskola, säger Mats Deleryd, VD på SIQ.

I år kommer konferensen ha särskilt fokus på frågor som handlar om ledarskap.

– Vi har bland annat bjudit in skolledare och forskare från Sydkorea som ska ge en internationell koppling och jämförelse mellan våra länders utbildningssystem, berättar Mats Deleryd.

Viktigt att uppmärksamma bra skolor

På konferensens program finns flera kända namn, som exempelvis Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson. Finalisterna till kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola, som i år går till LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad, ska också presentera sitt kvalitetsarbete.

Mats Deleryd tycker att det är viktigt att uppmärksamma framgångsrika skolor.

– Det är viktigt att lyfta fram verksamheter som andra kan lära och inspireras av. 2017 års utmärkelse går till LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad för ett föredömligt systematiskt kvalitetsarbete. Vi delar också ut två så kallade erkännanden för framgångsrik verksamhetsutveckling, ett till Berga förskola i Eskilstuna, och ett till Hudikskolan i Hudiksvall. Utmärkelserna kommer att delas ut under högtidliga former den 17 januari, säger Mats Deleryd.

Skolor bedöms enligt modell

För att bedöma skolors kvalitetsarbete använder SIQ en modell för kundorienterad verksamhetsutveckling.

– Den bygger på att varje verksamhet behöver fokusera på vilka man finns till för. Modellen fokuserar på områdena ledarskap, information och analys, verksamhetens planering, medarbetarnas engagemang och utveckling, verksamhetens processer, resultat och kundtillfredsställelse. Den skola som får utmärkelsen är ett föredöme inom modellens alla områden, säger Mats Deleryd.

Så här sa LBS Halmstads rektor Linda Johansson när utmärkelsen offentliggjordes den 1 december.

– Det känns helt fantastiskt och det är givetvis väldigt roligt att uppmärksammas på det här sättet. Att få utmärkelsen Bättre Skola 2017 gör mig oerhört stolt och det är ett kvitto på att vi bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete på en mycket hög nivå.

Alla är välkomna att delta på rikskonferensen Bättre Skola. Här kan du läsa mer om konferensens program, anmälan och logistik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>