Hem NYHETER Qlik utökar satsning på gratis skolundervisning i dataanalys

Qlik utökar satsning på gratis skolundervisning i dataanalys

Publicerat av: Redaktionen

Svenskgrundade Qlik, ledande inom dataanalys, utvidgar nu sitt utbildningsprogram för lärare, forskare och studenter.

Genom Qlik Academic Program får kvalificerade universitetsprofessorer, universitet, studenter och forskare gratis Qlik-programvara, undervisning, stöd och resurser för utbildning inom dataanalys.

Det populära utbildningsprogrammet utökas nu till att omfatta två kurser, där varje kurs innehåller undervisning, lektioner, hemuppgifter och interaktiva caseuppgifter. Lärare och elever från hela världen kan dessutom interagera och byta erfarenheter via ett forum som är kopplat till programmet; Qlik Community Academic Program Space.

Qlik utökar satsning på gratis skolundervisning i dataanalys

The Qlik Academic Program

Ett av de utbildningsinstitut som erbjuder Qlik Academic Program till sina studenter är London School of Economics.

– Datakunskap har blivit en oerhört eftertraktad egenskap, säger Dr Ela Klecun, biträdande professor inom Information Systems, Institutionen för Management, London School of Economics. Därför är det viktigt att våra elever lär sig att förstå vad data är och hur den kan användas, men också att analysera och kritiskt granska informationen.

Denna kurs har varit väldigt användbar för våra studenter och kunskapen gör att de ligger steget före många andra akademiker i karriären. De inser att chefer söker individer som förstår sig på data, det vill säga personer som behärskar att analysera och ta vara på den. Dataanalys är allt viktigare för företag som letar efter nya sätt att hitta expandera och växa.

Världens datamängder exploderar samtidigt som många saknar kompetens för att analysera data. Närmare hälften av svenskarna (53%) anser att de saknar tillgång till den information och data som de skulle behöva för att utföra sin arbetsroll på allra bästa sätt. Samtidigt anser de som faktiskt använder data i arbetet att detta hjälper dem att utföra sitt jobb bättre (88%) och att informationsförståelse ger dem en ökad trovärdighet (68%) på arbetsplatsen. Detta enligt en studie som Qlik genomfört.

– Samhället fortsätter att digitaliseras i en rasande takt och data utgör en fundamental del i den utvecklingen, säger Nina Palmgren, marknadsdirektör på Qlik. En studie som Qlik nyligen genomförde visar att datakunniga personer lyckas bättre i arbetslivet än icke datakunniga. För studenter finns det alltså ett stort värde i att, redan innan man träder in i arbetslivet, lära sig att hantera och arbeta med data.

Utbildningen sker i Qliks digitala plattform Qlik Continuous Classroom. I plattformen kan användarna välja mellan en mängd olika inlärningsverktyg, utbildningsvideor, övningar och riktiga affärscase, som är direkt kopplade till individuella mål och behov.

Efter att ha slutfört den nya kursen Introduktion till dataanalys är eleverna väl utrustade för att förstå, undersöka och arbeta med data i arbetslivet och vardagen. Utbildningsprogrammet är certifierat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>