Nu lanserar Skolporten digitala kurser med flexibel start
Hem TEKNIK Nu lanserar Skolporten digitala kurser med flexibel start

Nu lanserar Skolporten digitala kurser med flexibel start

Publicerat av: Redaktionen

– Digitala handböcker med praktiska inslag. Så kan våra nya digitala kurser enkelt beskrivas. Det säger Åsa Gustafsson, projektledare på Skolporten, som nu lanserar digitala kurser i olika ämnen för skolans alla stadier.

Nu lanserar Skolporten digitala kurser med flexibel startMöjligheten till djupdykning och samtidigt praktiknära och ”hands on”. Det är tanken bakom Skolportens nya digitala kurser, förklarar projektledare Åsa Gustafsson.

-Med de här kurserna erbjuder vi en interaktiv fortbildning som ger fördjupning inom ett specifikt område. Kurserna leds av namnkunniga experter på området som i text och rörlig bild förklarar och ger uppgifter att arbeta med.

Deltagarna får också med sig mallar, lektionsaktiviteter samt tips och råd att ta med sig ut i den egna praktiken. Dessutom kan de själva bestämma takten. Det går bra att genomföra kurserna på ett par, tre timmar, men också att starta, repetera och göra uppehåll när det passar under en period på sex månader.

-Vi har en lång tradition av konferensverksamhet för skolan med föreläsningar inom olika områden. Det känns roligt att nu kunna erbjuda den här typen av fortbildning som vi tror fyller ett stort behov, säger Åsa Gustafsson

Först ut är digitala kurser inom programmering i matematik, cirkelmodellen i svenska och metoder för att eleverna ska bli trygga att tala inför grupp. Därutöver lanseras ett helt kurspaket för att stötta nya lärare inom bland annat konflikthantering och lektionsplanering. Fler digitala kurser är på gång och kommer att lanseras kontinuerligt under året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>