Hem NYHETER Nu ska Uppsala läns bästa yrkeslärare utses

Nu ska Uppsala läns bästa yrkeslärare utses

Publicerat av: Redaktionen

Nu har länets alla elever, föräldrar, kollegor, rektorer och alla andra chansen att vara med och påverka vilka som ska få pris som Uppsala läns bästa yrkeslärare 2018.

Nomineringen är öppen fram till den sista mars och priset delas ut på det stora arrangemanget Yrkes-SM som hålls i Uppsala i april.

Nu ska Uppsala läns bästa yrkeslärare utses

Alla är överens om att flera elever borde välja gymnasieskolans yrkesprogram. Det råder i dag brist på personer med yrkesutbildning från gymnasiet, inte minst i Uppsala som är ett tillväxtlän. Både företag och offentlig sektor letar personal med yrkesutbildning, men behovet är mycket större än tillgången. En viktig komponent för att locka flera ungdomar är att visa vilka duktiga och professionella lärare som finns på utbildningarna. Yrkeslärarna spelar en viktig roll i samhället för att säkerställa att landets yrkesutbildningar är attraktiva och håller hög klass.

– Det finns många vardagshjältar ute på gymnasieskolorna som varje dag hjälper och inspirerar elever att utvecklas och prestera bättre. Vi vill passa på att lyfta dessa fantastiska lärare och ge dem den uppskattning de förtjänar, säger Sofie Blomgren, projektledare för Yrkes-SM 2018.

Årets yrkeslärare är ett pris instiftat av WorldSkills Sweden. Genom att sprida goda exempel på engagemang och insatser gjorda av yrkeslärarkåren vill man öka fokus på yrkesgruppen och inspirera andra att använda sig av de goda idéer och insatser som görs.

Yrkeslärare som nomineras ska:

  • vara yrkeslärare i Uppsala län
  • i sin roll ha lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande
  • ha en uthållig och god relation till arbetsgivare och förmåga att möta dessas krav på kvalitet
  • ha lärarbehörighet
  • samarbeta på ett naturligt sätt med övriga kollegor inom exempelvis gymnasiegemensamma ämnen.

Nominera här senast 31 mars: yrkessm.se/aretsyrkeslarare

Årets yrkeslärare i Uppsala län utses i ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala kommun. Priset delas ut i samband med Yrkes-SM i Uppsala 25–27 april.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>