Hem FORSKNING Nyhetsbrev nr 1, 2019, från Datavetenskap vid Karlstads universitet

Nyhetsbrev nr 1, 2019, från Datavetenskap vid Karlstads universitet

Publicerat av: Redaktionen

Datavetenskap vid Karlstads universitet är en av de främsta i världen inom sitt forskningsområde.

Vi bedriver forskning i nära samarbete med näringsliv och universitet i hela världen. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om Datavetenskaps forskning och utveckling.

NYTT PROJEKT SKA HÖJA CYBERSÄKERHETEN I EUROPA

Som enda svenska representant, deltar forskare från Karlstads universitet i ett stort europeiskt forsknings- och innovationsprojekt, inom Horizon 2020. Syftet med projektet är att höja kompetensen inom cybersäkerhet i Europa.
Läs mer här

NYTT UTBILDNINGSPROGRAM I DATAVETENSKAP

I höst startar ett nytt program i datavetenskap vid Karlstads universitet, en treårig utbildning för den som gillar IT och programmering men som inte vill läsa fysik, elektroteknik eller så mycket matte.
Läs mer här

NY PLATTFORM UNDERLÄTTAR NFV-FORSKARES ARBETE

Michel Gokan Khan, doktorand i datavetenskap vid Karlstads universitet, har tagit fram en ny plattform för att optimera infrastrukturen för nästa generations 5G-nät. Verktyget, NFV-Inspector, är till stor hjälp för industri och forskare inom nätfunktionsvirtualisering (NFV) i arbetet med att minska fördröjningar, kostnader och energiförbrukning.
Läs mer här

STUDENTER HAR UTVECKLAT APP FÖR NY TYP AV KULTURUPPLEVELSE

Nyhetsbrev nr 1, 2019, från Datavetenskap vid Karlstads universitetPoddpjäser som förhöjer lyssnarens upplevelse genom interaktiva effekter. Det har blivit verklighet genom ett samarbete mellan dramatikern Amanda Fromell och datateknikstudenter vid Karlstads universitet.

Tillsammans har de skapat en ny typ av kulturupplevelse där telefonen interagerar med innehållet och exempelvis vibrerar i takt med hjärtljud, blir varm vid en hetsig dialog eller skickar länkar som relaterar till innehållet i podden.
Läs mer här

LICENTIATSEMINARIUM OCH DOCENTFÖRELÄSNING

Den 21 mars klockan 10.30 presenterar Kieran Yedugundla sin licentiatuppsats i datavetenskap ”Evaluating and Reducing Multipath Transport Latency”. Lokalen är 1B 306, Fryxellsalen. Välkommen att delta!

Den 5 april klockan 13.15 håller Sebastian Herold en docentföreläsning med titeln ”Software Evolution: From Sisyphean Tasks towards Sustainability”. Lokalen är 21A 342, Eva Eriksson. Även docentföreläsningen är öppen för allmänheten.

Datavetenskap – Committed to excellence in computer networking, privacy and security, and software engineering.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>