Nya utbildningen Robotic Process Automation för yrkesverksamma ska öka snabbrörligheten för företag
Hem TEKNIK Nya utbildningen Robotic Process Automation för yrkesverksamma ska öka snabbrörligheten för företag

Nya utbildningen Robotic Process Automation för yrkesverksamma ska öka snabbrörligheten för företag

Publicerat av: Redaktionen

Nackademin startar en ny kort utbildning inom Robotic Process Automation som ska få fler företag och organisationer att effektivisera, öka kvaliteten och bli mer snabbrörliga genom att introducera en digital robot på arbetsplatsen.

Succékonceptet med korta YH-utbildningar lanserades förra våren med syfte att stärka möjligheten till kompetensutveckling och omställning.

Utbildningarna riktar sig till de som redan är yrkesverksamma och vill förnya sin kompetens, avancera i sina arbetsuppgifter eller yrkesväxla. Bland höstens nya utbildningar finns Robotic Process Automation (RPA) som handlar om att automatisera arbetsprocesser med hjälp av en digital robot.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en helt ny kurs för yrkesverksamma inom Robotic Process Automation. Att introducera mjukvaru-robotar på arbetsplatsen och låta dessa utföra administrativa arbetsuppgifter kommer framöver att bli den nya standarden, säger Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin.

Nya utbildningen Robotic Process Automation för yrkesverksamma ska öka snabbrörligheten för företagI dag lägger anställda många timmar på manuella och tråkiga arbetsuppgifter som lika gärna en robot skulle kunna göra snabbare och mer effektivt. Den digitala roboten kan dessutom arbeta dynet runt, året runt. Exempel på arbetsuppgifter som en robot kan utföra är att hämta information från ett system och lagra det i ett annat system, göra avstämningar mellan fakturor och bankinbetalningar eller hantera anställningsprocessen då personal börjar eller avslutar sin anställning.

I den nya kursen Robotic Process Automation på Nackademin får de studerande bland annat lära sig att förstå potentialen och begränsningarna med RPA, identifiera lämpliga arbetsuppgifter för automatisering och självständigt skapa och utveckla skrift.

Den kostnadsfria utbildningen Robotic Process Automation erbjuds på distans under åtta veckor. Den första utbildningsstarten sker den 18 oktober och fler starter är planerade för våren 2022. Utbildningen har 50% studietakt och är utformad för att kunna kombineras med befintligt arbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>