Hem NYHETER Nystart och omstart för TIS Stockholm i nya lokaler

Nystart och omstart för TIS Stockholm i nya lokaler

Publicerat av: Redaktionen

Thoren Innovation School Stockholm har slagit upp portarna till de nya lokalerna i Kista.

En flytt som innebär både en nystart och omstart.

Nystart och omstart för TIS Stockholm i nya lokaler

Thoren Innovation School Stockholm har flyttat till flyttat till innovationsmeckat Kista.

– De nya lokalerna är ett verkligt lyft. Här kan vi växa som skola, säger Laura Balan, biträdande rektor på skolan.

Thoren Innovation Schools har hamnat helt rätt i de nya och 1350 kvadratmeter stora lokalerna, som ägs och förvaltas av M2 Gruppen. Skolan är belägen bara ett inkast från Kista Galleria och det finns mängder av teknik– och innovationsföretag i världsklass i området. När skolan nu dragit i gång i Kista har man passande nog också börjat implementera TIS undervisningskoncept fullt ut.

– Det handlar om en mer projektbaserad undervisning och det känns jättespännande att få börja jobba så, säger biträdande rektorn Laura Balan som även är studie- och yrkesvägledare på skolan.

Flytten från Östermalm till Kista har givit skolan större och rymligare lokaler. En rundvandring på nya skolan visar upp lokaler som andas kreativitet och innovation. Det finns ett uppdaterat kemi- och biologilabb med nya fina dragskåp, en aula som möjliggör större föreläsningar, en matsal som är integrerad med biblioteket och många stora och fina klassrum, givetvis designade i TIS egna färger och koncept.

Flytten signalerar också en nystart för det TIS Stockholm som i juni 2018 fick sitt tillstånd indraget av Skolinspektionen. Ett beslut som senare hävdes av Förvaltningsrätten den 5 juni 2019, som då konstaterade att det helt enkelt inte fanns grund för beslutet längre.

– Jag hade ju jobbat så länge på skolan och hade hela tiden känslan att det inte kunde stämma, så det var skönt när beslutet upphävdes 2019, säger TIS-veteranen Laura Balan som jobbade på skolan redan 2012 när ThorenGruppen köpte skolan av Lernia.

I dagsläget har TIS Stockholm omkring 120 elever och skolan har repat sig bra från händelserna 2018.

– Jag har varit på de flesta öppna hus sedan 2018 och på det sista vi hade i februari var det bara en förälder som frågade om just det. Jättemånga hade ingen aning utan valde TIS för att de blev nyfikna på vårt koncept när de läste hemsidan eller träffade oss, säger Laura som redan trivs bra i Kista.

– Jag ser lokalerna här som ett verkligt lyft. De är så skolanpassade och luftiga och tanken är så klart att vi ska växa och bli fler elever.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>