Digitalt event för blivande studenter på Högskolan Väst
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ett digitalt event för blivande studenter på Högskolan Väst

Ett digitalt event för blivande studenter på Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Torsdagen den 10 mars är det dags för Högskolan Västs årliga event Utbildning Väst.

I kölvattnet av pandemin blir det ett digitalt event med bland annat studentpanel och livechat.

En nyhet för i år är att högskolan startat en kampanjsida där gymnasieelever och andra snabbt och enkelt ska kunna hitta en info om högskolan och dess utbildningar.

”Detta är en chans för blivande studenter att se vilka möjligheter som finns på Högskolan Väst,” säger Johanna Petersen, projektledare och kommunikatör.

Eftersom eventet planeras flera månader i förväg så var det länge oklart om det gick att ha ett fysiskt event på grund av restriktionerna.

”Vi hoppades länge att det skulle gå att ha eventet på plats men när restriktionerna kom var vi tvungna att hitta en alternativ lösning.”

När sedan restriktionerna togs bort var det för sent att planera om. Istället satsar högskolan på en digital sändning där gymnasieelever och andra ska få relevant information om högskolans utbildningar och hur det är att studera på Högskolan Väst.

Digitalt event för blivande studenter på Högskolan Väst

Den 10 mars klockan 10 sänds ett digitalt utbildningsevent från Högskolan Väst. På Utbildning Väst 2022 kommer gymnasieelever få information om utbildningar och hur det är att vara student.

”Under sändningen kommer vi få besök av olika gäster, bland annat en studentpanel med fyra studenter som svarar på frågor om hur det är att vara student. De kommer att prata om sina utbildningar, varför de valt just den utbildningen, AIL (Arbetsintegrerat lärande) och om livet runt studierna.”.

Dessutom kommer en utbytesstudent på besök och berättar om hur det är att studera utomlands och en studievägledare svarar på de vanligaste frågorna kring hur man söker en utbildning etc.

Samtidigt med sändningen finns också en chat där vem som helst kan skicka in sina frågor under sändningen och få svar i chatten.

”Här kommer man kunna ställa frågor till både en studievägledare och en student.”

Eventet sänds från kampanjsidan, hv.se/utbildningvastdigitalt. En webbsajt som är designad för att blivande studenter lätt ska hitta det man söker.

”På kampanjsidan kan blivande studenter motiveras och inspireras. Här kan man hitta allt man behöver veta för att kunna göra sitt utbildningsval,” säger Johanna Petersen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>