Rocktober lunch-webbinarier
Hem EFTER PLUGGET Rocktober lunch-webbinarier

Rocktober lunch-webbinarier

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Rocktober och vårt 20-årsjubileum arrangerar Svenska Downföreningen en serie lunch-webbinarer. Webbinarierna sänds via Zoom, är gratis och öppna för alla som vill delta.

5/10 KomLoss-projektet

KomLoss-projektet (KOMmunikationsstödd Läs- Och Skrivundervisning i Särskolan) genomförs under fyra år (2019-2022) och i samarbete med forskare vid Linköpings Universitet, Göteborgs Universitet och Dart kommunikations- och dataresurscenter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Jenny Samuelsson, leg logoped, doktorand, presenterar studien som handlar om elevernas läsprestationer före och efter interventionen.

Anmäl dig här

Rocktober lunch-webbinarier7/10 Förutsättningar för självbestämmande inom ramen för stöd

Frågan om förutsättningar för självbestämmande för personer som har stöd via LSS är lika aktuell idag.

Susanne Larsson har arbetat länge med frågan om självbestämmande och visar också i sin avhandling hur en främjande respektive mindre främjande verksamhet kan se ut.

Anmäl dig här

11/10 Livet på nätet laggar för unga med IF

Internetanvändning är en integrerad del av vardagen i det moderna samhället, särskilt bland unga. Kunskapen om tillgång till och användning av internet för ungdomar och unga vuxna med intellektuella funktionsnedsättningar (IF) är dock knapphändig.

Kristina Alfredsson Ågren presenterar sin avhandling i ämnet.

Anmäl dig här

13/10 Koordinatorstöd till familjer med barn med funktionsnedsättningar

Mona Phil, möjliggörare och praktiker på Nka (Nationellt kunskapscentrum anhöriga) berättar om erfarenheter och resultat från projekt Koordinatorstöd.

Anmäl dig här

18/10 En norsk studie om förloppet från barn till vuxen

Anne-Stine Dolva, Marit Kollstad och Roald Undlien från Høgskolan i Innlandet i Norge presenterar en studie om förloppet från barn till vuxen, i åldrarna 5-26. Studien omfattar flera ämnen som t ex färdigheter, framsteg i skolan, fritid, övergång till vuxen ålder och livskvalitet.

Anmäl dig här

19/10 Parasport – idrotten är en viktig kraft för att må bra TILLSAMMANS hela livet

Seminariet kommer att informera om Parasport och vilka möjligheter som finns för både föräldrar/anhöriga och barn/ungdomar/vuxna att vara med i en idrottsförening.

Johanna Oskarsson arbetar i projektet, Tillsammans för Parasport Sverige, som riktar sig till barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

Anmäl dig här

20/10 Språket som nyckel

Språket som nyckel till ett delaktigt vuxenliv är ett projekt med stöd från Allmänna Arvsfonden. Projektledarna Mia Wright och Jeanette Persson presenterar sitt pågående projekt och arbete.

Anmäl dig här

31/10 Prevention av Alzheimers hos personer med DS

Ann-Charlotte Granholm-Bentley, professor vid University of Colorado Denver – Anschutz Medical Campus, berättar om sin studie.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>