Hem TEKNIK Bett 2020 – Lin fokuserar på skolledare

Bett 2020 – Lin fokuserar på skolledare

Publicerat av: Redaktionen

Att Sveriges kommuner har ansträngd ekonomi märks inte minst när det gäller möjligheten att lägga pengar på att åka till London och besöka Bett.

Advania har ställt in sin resa i januari och Lin education – som för övrigt fyller 10 år på Bett i januari – åker, för kanske sista gången, med en ganska nerbantad version.

Något som absolut inte betyder att det blir sämre än tidigare.

I vanlig ordning bygger Lin sitt event kring ett tema och årets paroll lyder Prepare to evolve. I år har man valt att fokusera på ledare inom skola och förskola vilket märks på de ämnen det kommer att talas om av föreläsare och inspiratörer. Där fokus förut ofta har legat på klassrumslösningar, lärare och lektioner kommer det den här gången att handla mer om skolan som helhet.

Bett 2020 – Lin fokuserar på skolledare

Årets konferens handlar riktar sig som sagt till skolledare med fokus på de fem utmaningarna skolledare står inför. Datastödd skolutveckling med vikten av att både förstå och kunna hantera data, Lärmiljöer med den utmanande följdfrågan om hur framtidens lärmiljöer kommer att se ut, Ledarskap – om vad som krävs av en ledare i en digital verklighet, Effektivisering och hur den kan hanteras samt Uppmärksamhet med en workshop där man förhoppningsvis blir skickligare på att fånga människors uppmärksamhet.

Sofia Löwhagen och Emelie Heinlo kommer att prata om att skapa en grym lärmiljö och tittar man på deras bakgrund kan man dra slutsatsen att det kommer att handla om allt från arkitektur och inredning samt utveckling av själva verksamheten. Vidare kommer tidigare rektorn Malin Frykman att prata om Formativt ledarskap i en digital värld.

Malin har efter sin tid som skolledare skrivit böcker om ledarskap och digitalisering i skolan, hon är också en anlitad föreläsare och hon har alldeles säkert mycket att dela med sig av till de skolledare som besöker Lin i London i januari. David JP Philips kommer att prata om modern presentationsteknik och om hur man skapar och fångar uppmärksamhet.

Den som åkt till London med Lin något av de senare åren kommer att märka en del skillnader. När nu fokus är på skolledare, deltagarna färre och ett större fokus på att få med brittiska skolor – som ligger i framkant – har Lin i år valt att flytta sin bas från O2 nära Bett till Hotel Kimpton Fitzroy vid Russel Square i centrala London vilket om inte annat betyder mindre resande ut till Greenwich för deltagarna.

Bett 2020 – Lin fokuserar på skolledare 2

Emma Lindberg

”Fokus för årets event är att lyfta de aktuella utmaningar som skolledare står inför. Under resan kommer våra deltagare därför att arbeta i workshops med att lösa avancerade case och utmanas av våra experter. För att skapa ett internationellt utbyte mellan branschkollegor, kommer vi även att göra brittiska skolor mer delaktiga än tidigare år. Då vi reser med ett färre antal deltagare kommer vi inte att vara officiell samarbetspartner med Bett 2020, utan håller eventet mindre med fokus på personligt nätverkande”, berättar Emma Lindberg,, marknadschef på Lin education och projektledare för Bett resan. ”Vi vill att deltagarna ska få ut maximalt av sin Londonvistelse vilket betyder internationellt utbyte med skolledare, besök i skolor men givetvis även möjligheter att besöka Bett show.

Att kommunernas ekonomi är ansträngd har Emma Lindberg och Lin education märkt av även om de inte som andra eventarrangörer tvingats ställa in sin resa men hon antyder att 2020 kan vara Lins sista resa till Bettdagarna i London.

”2021 åker vi inte, det är beslutat. Sedan ska man aldrig säga aldrig. Läget kan förändras men om ett år åker vi inte. Som mest har vi haft 750 deltagare på våra eventdagar i London, i vintras var vi 450 och nu i januari blir vi 150 så att inte åka 2021 känns som ett naturligt beslut”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>