Hem NYHETER Premiär för Tågtalks – rullande samtal om vår tids stora frågor

Premiär för Tågtalks – rullande samtal om vår tids stora frågor

Publicerat av: Redaktionen

Tågtalks avgår 6 april kl. 13.02 från Stockholm Central och ombord diskuteras frågan ”Universitetets betydelse för både din och planetens framtid”.

Ett angeläget ämne i en tid då tron på vetenskap och akademisk utbildning vacklar, inte minst bland kommande generation studenter.

Premiär för Tågtalks – rullande samtal om vår tids stora frågor

Med biljett till Tågtalks får de chans att komma på rätt spår.

Hur kan universitetet motverka spridning av felaktiga fakta, näthat och propaganda? Har bildning betydelse för social inkludering? Vad bör man utbilda sig till, när robotar och AI tar över mänskliga jobb? Det är några av frågorna som diskuteras av inbjudna gäster och nyfikna resenärer på tåget mellan Stockholm och studentstäderna Norrköping och Linköping.

Tågtalks leds av moderator och kriminolog Aida Paridad och i panelen möts forskare, en lärare, en innovationsexpert och en grävande journalist. Ombord på tåget finns också studentambassadörer för att besvara mer konkreta frågor kring utbildningsval och studentliv.

Emma Sandelius är projektledare vid Linköpings universitet och förklarar ambitionerna med Tågtalks så här:

– Vi måste ständigt skärskåda oss själva och vår roll som universitet. Hur ska vi agera när betydelsen av vetenskap och akademisk utbildning ifrågasätts, samtidigt som behovet kanske är större än någonsin? Utvecklingen går i rasande takt och det är vårt uppdrag att hänga med. Diskussioner i 140 km/h passar perfekt för ett universitet som bestämt sig för att ligga i framkant, säger Emma Sandelius.

Tågtalks tar plats ombord på nystartade Saga Rail som kör sträckan Stockholm – Norrköping – Linköping på fredagar och söndagar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>