Skarpaste legobyggarna möts i mästerskap på Tekniska
Hem EVENT Den 13 november legobyggarna träffas i vetenskapstävling på Tekniska museet för första gången

Den 13 november legobyggarna träffas i vetenskapstävling på Tekniska museet för första gången

Publicerat av: Redaktionen

Den 13 november avgörs delfinalen i världens största teknik- och vetenskapstävling för barn, First Lego League.

Under dagen måste lagen lösa svåra logistikutmaningar där vinnarna går vidare till final i Norge och förhoppningsvis även till världsfinalen i USA.

Räkna med stenhård konkurrens, tidspressade tävlingar och ett öronbedövande legorasslande när Tekniska museet för första gången bjuder in till finalomgång i First Lego League. Tävlingen engagerar skolelever mellan 10 och 16 år i ett uppdrag som kräver styrka i innovation, teknologi, design och programmering.

Som besökare kan du följa de rafflande matcherna vid banan och på storbildsskärm. För den som vill finns också chansen att ta sina första steg i robotprogrammering.

First Lego League har arrangerats i över 20 år, varje år med ett nytt tema. I år handlar uppdraget om “Cargo Connect”, där de tävlande lagen löser framtidens transport- och logistikutmaningar. Med hjälp av robotar ska gods levereras till olika målplatser på en bana, vilket sätter säkerhet, effektivitet och samordning på prov.

Skarpaste legobyggarna möts i mästerskap på Tekniska– Att Tekniska blir platsen för finalomgången i First Lego League känns helrätt. Tävlingen handlar om innovation, problemlösning, kreativitet och samarbete och har en tydlig koppling till vår tids stora utmaningar som är ständigt närvarande i ungdomarnas tankar, säger Maria Olsson, chef för lärande på Tekniska museet.

Genomförandet av tävlingen är möjligt tack vare ett samarbete med Sandvik som Tekniska museets innovationspartner med fokus på framtidens kompetensförsörjning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>