Hem NYHETER NE öppnar kontor i Härnösand

NE öppnar kontor i Härnösand

Publicerat av: Redaktionen

Malmöbaserade NE satsar på att digitalisera de svenska skolorna och etablerar nu ett kontor i Härnösand.

NE har etablerat sig som den ledande leverantören av digital kunskap för skolorna.

NE öppnar kontor i Härnösand

Malmöbaserade NE satsar på att digitalisera de svenska skolorna och etablerar nu ett kontor i Härnösand.

I dag har närmare 75 procent av Sveriges elever och lärare tillgång till digitala tjänster som NE:s uppslagsverk, NE:s randiga ordböcker, språktjänster, lektionsplaner och utbildningsfilmer. Nu stärker NE sin satsning på digitala läromedel genom ett brett utbud för grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

– Många skolor investerar stora summor i hårdvara. Vårt mål är att fylla alla dessa datorer med aktuell kunskap och inspirerande lärande så att tekniken på riktigt blir ett stöd för pedagogiken, säger Fredrik Bengtsson, vd för NE Sverige.

Etableringen av ett nytt försäljnings- och utbildningskontor i Härnösand ger NE en närhet till lärarna i norra Sverige, ett område som var tidigt att till sig den nya tekniken.

– Vi ser en växande efterfrågan i norr där nyligen alla högstadieskolor i Gävle valt både NE:s digitala läromedel och kunskapstjänster. Vi arbetar också med skolor i exempelvis Hudiksvall, Luleå och Arvidsjaur. Med vårt nya kontor i Härnösand får vi en bra utgångspunkt för att hjälpa fler lärare i regionen med en lyckad digitaliseringsresa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>